Kaune rasta mergytė – vyriausias gyvybės langelyje paliktas vaikas | Kas vyksta Kaune

Kaune rasta mergytė – vyriausias gyvybės langelyje paliktas vaikas papildyta: rasta mergaitė buvo užklota pledu, tvarkingai aprengta

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Gyvybės langelyje Kaune sekmadienio vakarą rasta dvejų metų mergaitė. Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė pranešė, kad tai vyriausias gyvybės langelyje paliktas vaikas.

„Priimkime tai kaip išgelbėtą vaiko gyvybę. Gali būti ir tokie sprendimai. Turbūt labai skaudūs visiems, ypatingai juos priėmusiems. Svarbu pasakyti, kad tėvai turi 3 mėnesius pakeisti savo sprendimą. Ir priėmus kitą sprendimą – būtų suteikta visa reikalinga pagalba. Jo nepakeitus – vaikui ieškoma šeima pasirengusi priimti ir įvaikinti.

Tai yra vyriausias paliktas vaikas gyvybės langelyje. Prieš tai 2013 metais, taip pat Kaune, buvo paliktas 1 metų 7 mėnesių berniukas“, – pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė I. Skuodienė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Policijos departamento duomenimis, sekmadienį 19.36 val., V. Putvinskio gatvėje, pastate, gyvybės langelyje, buvo palikta apie dvejų metų amžiaus nenustatytos tapatybės mergaitė. Mergaitė pristatyta į ligoninę.

Policija įprasta tvarka surinko medžiagą pagal Baudžiamojo kodekso 158 straipsnį, numatantį atsakomybę už vaiko palikimą. Už naujagimio palikimą gyvybės langelyje atsakomybė nėra taikoma. Naujagimio palikimas yra anonimiškas, tėvų neieškos teisėsauga ar vaiko teisių gynėjai.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos duomenimis, nuo gyvybės langelių įsteigimo 2009-siais iki dabar juose buvo palikti 95 vaikai, 16 iš jų tėvai susigrąžino.

Šiemet tai yra penktas gyvybės langelyje paliktas vaikas.

Papildyta 10.32 val.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovo Saulius Tvirbuto teigimu, P. Mažylio gimdymo namuose, Gyvybės langelyje nuskambėjus skambučiui lopšyje rasta mergaitė buvo užklota pledu, tvarkingai aprengta, vaikštanti ir kalbanti.

„Mergaitė perduota už tolesnę vaiko priežiūrą atsakingoms tarnyboms“, – komentavo S. Tvirbutas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA