Užkliuvo nauji Radvilėnų plento apšvietimo stulpai: kodėl taip? | Kas vyksta Kaune

Užkliuvo nauji Radvilėnų plento apšvietimo stulpai: kodėl taip?

Skaitytojo nuotr.

Kauniečiai kraipo galvas dėl kai kurių įgyvendintų sprendimų neseniai atnaujintame Radvilėnų plente. Ar apšvietimo stulpai turi būti vidury pėsčiųjų ir dviračių tako?

„Gatvė po kapitalinio remonto, prie Lietuvos zoologijos sodo. Normalu pusė apšvietimo stulpų palikti vidury šaligatvio? Čia važiuoja dviratininkai, vaikšto pėstieji „telefonuose“. Kodėl taip?“ – naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ teiravosi kaunietis.

Apšvietimo stulpai Radvilėnų plente / Skaitytojo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis paaiškino, kodėl apšvietimų stulpų nebuvo galima pastatyti toliau nuo šaligatvio.

„Ten, kur buvo įmanoma, apšvietimo stulpai pastatyti kuo toliau nuo šaligatvio, sudarant daugiau erdvės pėstiesiems ir dviratininkams. Bet buvo vietų, kur nebuvo įmanoma fiziškai pastatyti stulpų dėl atraminės sienutės pamatų, kurie yra po žeme“, – aiškino A. Pakalniškis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Radvilėnų pl. remonto darbai pradėti praėjusių metų vasarą. Tačiau remonto darbai gerokai užsitęsė. Svarbiausius požeminių komunikacijų atnaujinimo darbus buvo planuota užbaigti iki 2022 metų vasaros pabaigos, o važiuojamosios dalies įrengimą – iki praėjusių metų vėlyvo rudens.

Eismas gatve atidarytas šių metų rugpjūčio gale.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA