Informacijos apie V. Matijošaitį paneigimas | Kas vyksta Kaune

Informacijos apie V. Matijošaitį paneigimas

Visvaldas Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

2023 m. spalio 18 d. portale „Kas vyksta Kaune“ buvo publikuotas straipsnis „Į garažų bendriją paryčiais įriedėjo buldozeriai: advokatui primena rusiškus banditų metodus“, kuriame paskelbta dalis informacijos neatitinka tikrovės.

Naujienų portalas gavo Kauno mero Visvaldo Matijošaičio reikalavimą paneigti minėtos publikacijos dviejose šaltinio citatose pateikiamą informaciją, būtent:

„…buvo panaudota schema, pagal kurią yra privatizuojama Kauno miesto ribose esanti žemė. Tokio įvykio užsakovais yra laikomi asmenys, glaudžiai siejami su Kauno miesto meru. Kreipiamės su viltimi, kad padėsite paviešinti šią teisinėje šalyje nesuvokiamą veikimo schemą ir ja galimai suinteresuotus valdžios asmenis.“

„Ir staiga, 2023 m. vasario mėnesį, garažų bendrijai nežinant, negavus jokio įspėjimo, Kauno miesto savivaldybė sugrąžino 40-čiai žmonių pusę hektaro (po kelis arus) to paties sklypo žemės, o per 2 mėnesius gražintiną žemę nupirko keli su dabartiniu Kauno meru galimai susiję asmenys ir padarė du sklypus.“

Citatose paryškinta informacija nebuvo patikrinta ir laikytina šaltinio interpretacija, ne faktu. „Kas vyksta Kaune“ neturi duomenų apie tiesioginį Kauno mero ryšį su publikacijoje aptariamų sklypų savininkais ir garažų niokotojais, todėl paneigia minėtą informaciją. Paskelbus paneigimą, ši aukščiau pateikta informacija bus pašalinta iš originalaus straipsnio citatų.

Objektyvūs „Kas vyksta Kaune“ turimi duomenys iš Registrų centro rodo Kauno mero sūnaus, savivaldybės tarybos nario Šarūno Matijošaičio ryšį su vienu iš garažų publikacijoje nurodytų privačių asmenų. Jis pats arba jo valdoma UAB „Rotumas“ įsigijo arba paveldėjo per 100 naujai suformuotų ir grąžintų sklypų.

Š. Matijošaitis su šiuo asmeniu ir kitais savininkais per pastaruosius trejus metus valdė du sklypus, kurie prieš tai perduoti paveldėtojams ir maždaug per porą mėnesių parduoti. LRT publikuotais duomenimis, tokie sklypai privatizuojami naudojant neskaidrią schemą.

2022 m. lapkritį LRT Tyrimų skyriaus atliktas tyrimas parodė, kad per dvi dabartinio mero V. Matijošaičio kadencijas Kauno mieste iš viso suformuota apie tūkstantis žemės sklypų, į kuriuos atkurtos nuosavybės teisės. Dauguma šių sklypų vidutiniškai per du mėnesius nuo suformavimo atsidurdavo Š. Matijošaičio arba su juo susijusių asmenų rankose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA