Paryčiais gyvybės langelyje Kaune rastas naujagimis | Kas vyksta Kaune

Paryčiais gyvybės langelyje Kaune rastas naujagimis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienio rytą Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės P. Mažylio gimdymo namuose įrengtame Gyvybės langelyje paliktas naujagimis. Kūdikis sveikas, informuota policija ir vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė informacija, kad ankstyvą rytą, P. Mažylio gimdymo namų Gyvybės langelyje rastas išnešiotas berniukas. Įstaigos darbuotojai informavo policiją ir vaiko teisių apsaugos tarnybą.

Susisiekus su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė faktą patvirtino.

„6.50 val. buvo gautas pranešimas, kad apie 6.30 val. gimdymo namų Gyvybės langelyje suveikė signalizacija. Pirminiais duomenimis rastas berniukas be smurto žymių“, – informaciją patvirtino O. Vaitkevičienė.

Kaune veikia du gyvybės langeliai: P. Mažylio gimdymo namuose ir Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose.

Gyvybės langelis – speciali kapsulė, į kurią iš lauko įdėjus naujagimį, budintį personalą pasiekia perspėjimo signalas, ir specialistai pasirūpina vaiku, kurio atsisako tėvai.

Tėvams, palikusiems naujagimį saugioje vietoje, jokia baudžiamoji atsakomybė negresia. Per tris mėnesius asmuo gali apsigalvoti ir savo kūdikį pasiimti auginti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA