Pasakė, kieno tankai buvo gabenami sustabdžius eismą Muravoje | Kas vyksta Kaune

Pasakė, kieno tankai buvo gabenami sustabdžius eismą Muravoje

Stop kadras

Penktadienio vakarą „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas įamžino prie Kauno transportuojamų tankų vilkstinę. Lietuvos kariuomenė šiandien naujienų portalui nurodė, kad tai buvo ukrainiečių naudojami „Leopard“ tankai, kurie mūsų šalyje remontuojami.

Kaip įvardijo Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamentas, skaitytojas užfiksavo iš Ukrainos kovos lauko remontui gabenamus „Leopard“ tankus. Pirmadienį paviešintame pranešime skelbiama, kad Lietuvos kariuomenė kartu su Vokietijos gynybos pramone Lietuvoje remontuos iš kovos veiksmų Ukrainoje atgabentus tankus „Leopard”, kurie atkūrus technines galimybes bus grąžinti į mūšį.

„Tokio pobūdžio realių užduočių vykdymas leidžia treniruotis, išlaikyti mūsų personalo pasirengimą, užtikrina logistikos grandinių patikrinimą bei nenutrūkstamą paramą Ukrainai. Lietuva jau yra organizavusi Ukrainai perduotų ir karo veiksmuose dalyvavusių savaeigių „PzH 2000“ haubicų remontą bei grąžinimą į Ukrainą.

Tais pačiais metais pirmoji 18 Ukrainos kariuomenės mechanikų grupė Lietuvos kariuomenės specialistų buvo mokoma remontuoti haubicas, kurios dėl intensyvaus naudojimo praranda technines savybes, o gebėjimas techniką suremontuoti mūšio sąlygomis yra labai reikalingas. Paramos Ukrainai paketus Lietuva formuoja atsižvelgdama į didžiausius Ukrainos poreikius ir prioritetus“, – nurodoma minėtame pranešime.

Primename, kad vėlų penktadienio vakarą „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pranešė apie laikinai užtvertą kelią prie Muravos – čia buvo transportuojami tankai.

„Užtvėrė kelią karo policija, važiavo tankai ant Muravos. Nuo Klaipėdos pusės prie Muravos nusileido, tikriausiai, veža į Ruklą“, – spėjo kaunietis.

Magistrale tiesiai skaitytojui prieš nosį važiavusio karinio kortežo vaizdo įrašą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA