Atidengtas legendinio Kauno kino teatro „Daina“ fasadas – Kas vyksta Kaune

Atidengtas legendinio Kauno kino teatro „Daina“ fasadas

/ A. Čiukšio nuotr.

Pirmadienį socialinio tinklo paskyroje paskelbta džiugi žinia – atidengtas legendinio Kauno kino teatro „Daina“ fasadas.

„Atidengėme fasadą! Ant stogo jau puikuojasi ir Artreka – Signs & Designs pagaminta tikra neoninių vamzdelių iškaba, kurią tikimės įžiebti jau netrukus. Būtinai pakviesime“, – feisbuko įraše trečiadienį paskelbė Kino teatras „Daina“.

Legendinis kino teatras Kaune buvo atidarytas 1936 m., parteryje, didelėse ložėse ir balkone buvo įrengta 614 vietų.

Tai buvo pirmasis kino teatras, statytas specialiai garsiniams filmams rodyti. Taip pat tai buvo vienintelis toks kino teatras Pabaltyje su gražiu fasadu ir ypatingu neoniniu apšvietimu.

1992 m. rugsėjį kino teatro „Daina“ pastatas buvo įtrauktas į Kultūros vertybių registrą. Kultūros paveldo departamento Kauno sk. atstovė Asta Naureckaitė naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ anksčiau sakė, kad šis kultūros paveldo objektas yra registrinis, nėra paskelbtas valstybės saugomu, tačiau svarbu, kad nustatytos jo vertingosios savybės, kurios privalo būti saugomos.

Šis legendinis pastatas taip pat svarbus ir dėl to, kad prie jo atsiradimo prisidėjo žinomas tarpukario architektas Stasys Kudokas.

„Tarpukaris Kaune labai svarbus ir istoriniais įvykiais, ir kultūros paveldo prasme. Kino teatro „Daina“ pastatas patenka į tarpukario modernizmo pastatų sąrašą, kurį siūloma įtraukti į UNESCO. Unikalu, kad tarpukariu statytas pastatas iki šiol išliko su ta pačia kino teatro paskirtimi, išdėstymu, o tokių atvejų Lietuvoje neturim daug, galima ant pirštų suskaičiuoti“, – sakė Kultūros paveldo departamento specialistė A. Naureckaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA