Kauno vairuotojams prireiks kantrybės: dėl nebaigtų darbų gali formuotis spūstys | Kas vyksta Kaune

Kauno vairuotojams prireiks kantrybės: dėl nebaigtų darbų gali formuotis spūstys

Lrytas.lt / Arūnas Karaliūnas 2023/09/03 14:46
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmosiomis rugsėjo dienomis Kaunas kasmet dūsta spūstyse ir įprastos kelionės laikas keliskart padidėja. Žvelgdami į dėl remonto uždarytas gatves kauniečiai išsigando, kad šįmet situacija bus dar prastesnė.

Praėjusių metų vasarą uždarytoje Radvilėnų plento atkarpoje ties Adomo Mickevičiaus slėniu ir Zoologijos sodu vis dar šeimininkauja kelininkai. Nors galima numanyti, kad didžiąją dalį darbų jie jau atliko, kauniečiai vis pastebi sustatytus įvažiuoti draudžiančius kelio ženklus.

„Jeigu ši atkarpa nebus atidaryta, rugsėjo pradžioje jos prieigose susidarys milžiniškos spūstys“, – spėjo Ąžuolyno parke su keturkoju augintiniu Reksu dažnai vaikštanti ir darbų eigą stebinti kaunietė Roma Bielevičiūtė.

Paskelbė gerąją naujieną

Moteris priminė, kad ši atkarpa – tai itin svarbi jungtis su Tunelio gatve. Pastaroji vasarą taip pat buvo rekonstruojama, o klojant naują asfalto dangą susidarydavo didelės spūstys.

Dabar Tunelio gatvėje jų neliko. Nors tebestovi kelio ženklai, ribojantys didžiausią leistiną greitį iki 30 kilometrų per valandą, pralaidumas smarkiai pagerėjo. Darbininkai atlieka tik smulkius baigiamuosius darbus.

„Rugsėjo 1-ąją rekonstruota atkarpa Radvilėnų plente bus visiškai atidaryta“, – paskelbė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Pasak jo, tai padės sumažinti eismo srautą K. Baršausko ir Tunelio gatvėse, taip pat padidės eismo pralaidumas Vydūno alėjoje bei A. Baranausko gatvėje.

Reikšmingos įtakos neįžvelgė

M. Matusevičius patvirtino, kad judėjimas tiek automobiliams, tiek viešajam transportui bus atidarytas ir Eivenių gatvėje prie Kauno klinikų.

Savivaldybės atstovui mieste didžiausią nerimą kelia viena vieta – tai remontuojama Savanorių prospekto atkarpa nuo Taikos iki Šiaurės prospekto.

„Tikėtina, kad mokslo metų pradžioje eismas šioje vietoje vyks lėčiau“, – svarstė M. Matusevičius.

Pasak transporto specialisto, rugsėjį eismo srautas mieste padidėja nepriklausomai nuo vykstančių kelio remonto darbų. Iš kitų miestų grįžta ar atvyksta studentai, tėvai veža savo atžalas į darželį ar mokymo įstaigą. Prireikia laiko, kol vairuotojai randa jiems patogiausius kelionės maršrutus.

Šiuo metu dėl remonto darbų Kaune visiškai uždaryta tik Užnerio gatvės atkarpa. Marių, Romainių, Studentų gatvėse ir Vandžiogalos plente darbai vyks toliau, tačiau mokslo metų pradžioje susisiekimas esą bus užtikrintas.

Spūstys – nedidelė bėda

„Policijos pareigūnų spūstys pernelyg negąsdina, nes jose nenutinka skaudžių nelaimių“, – tikino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kelių policijos skyriaus viršininkas Vigintas Lukošius.

Vis dėlto jis pripažino, kad rugsėjis – ypatingas metų mėnuo, kai ne tik išauga transporto priemonių srautas, bet ir eismo nelaimių skaičius.

„Spūsčių tikrai bus, tačiau kol kas sunku tiksliai nuspėti vietas“, – svarstė V. Lukošius. Kelių policijos vadovas minėjo Savanorių prospektą, Ateities plentą, transporto mazgą aplink „Megos“ prekybos ir laisvalaikio centrą.

Rugsėjį smarkiai padaugėja iš mažesnių šalies miestų atvykusių žmonių, kuriems pirmosiomis dienomis Kaune kyla sunkumų pasiekti kelionės tikslą.

„Neturime tikslo nubausti kuo daugiau eismo dalyvių, stengsimės jiems padėti“, – žadėjo V. Lukošius.

Kauno kelių policijos pareigūnai visą mėnesį rengs specialias akcijas bei prevencines priemones. Rugsėjo 1–8 dienomis jie budės prie 32 pavojingiausių pėsčiųjų perėjų Kaune bei Kauno rajone.

V. Lukošius prisiminė, kad pernai tokio budėjimo metu prie perėjų neįvyko nė vienos nelaimės, o pėsčiųjų perėjų kontrolei itin daug dėmesio skiriama ištisus metus – eismo dalyviai ne tik drausminami, bet ir skiriamos baudos.

„Negalima išskirti vienos eismo dalyvių grupės – pažeidimų daro tiek vairuotojai, tiek pėstieji“, – tikino Kauno AVPK Kelių policijos skyriaus vadovas.

Pareigūnai visą mėnesį nenuleis akių

Prie mokyklų vyksiančių trumpalaikių reidų metu Kauno kelių policijos pareigūnai stebės, ar tinkamai naudojami saugos diržai bei šalmai, prie vaikų darželių – specialios kėdutės vaikams.

Numatyta rengti patikros akcijas, ar eismo dalyviai turi teisę vairuoti kai kurias transporto priemones, pirmiausia tai taikytina nepilnamečiams.

Pareigūnai taip pat tikrins mokyklinių autobusų vairuotojų blaivumą, aiškinsis vaikų vežimo taisyklių pažeidimus. ˙

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA