A. Ulvidas pristatytas į teismą: kelionė pasaka! – Kas vyksta Kaune

A. Ulvidas pristatytas į teismą: kelionė pasaka! suimtas trims mėnesiams

Vaikų tvirkinimu kaltinamas Ulvidas atvežtas į teismą Kaune
R. Tenio nuotr.

Dešimtimis nepilnamečių tvirkinimo epizodų kaltinamas kaunietis Algimantas Ulvidas trečiadienio rytą atvežtas į Kauno apylinkės teismą, kur sprendžiama dėl kardomosios priemonės paskyrimo. Ne viename teisminiame procese kaltinamuoju įvardijamas vyras nusprendė paatostogauti ir praleido posėdžius – pasirodė, kad jis išvykęs į Daniją, iš kur buvo parskraidintas praėjusią naktį.

„Kelionė pasaka!“ – lipdamas iš grotuoto policijos automobilio teismo kieme sakė A. Ulvidas. Paklaustas, ar gerai pailsėjo, namų arešto sąlygas pažeidęs vyras spinduliavo puikią nuotaiką ir energiją.

„Keturios Vakarų Europos valstybės: Prancūzija, Ispanija, Vokietija, Danija“, – pasiteiravus, kur keliavo, neslėpė A. Ulvidas. Ir pridūrė bent 10 kartų šokęs (suprask, nuogas, pagarsėjusiu metodu), tik kiek tie A. Ulvido teiginiai atitinkantys tikrovę, neaišku, nes pareigūnų lydimas vyras buvo labai geros nuotaikos, linkęs juokauti.

Kaip žurnalistams sakė Kauno apygardos prokuratūros vadovas Darius Valkavičius, dėl kardomosios priemonės įtariamajam jaunesnių nei 16-os metų asmenų tvirkinimu visose bylose prokurorai laikosi pozicijos, kad A. Ulvidas turi būti suimtas maksimaliam trijų mėnesių terminui.

„Teismo jau nagrinėjamose bylose nustatyti 36 nukentėję asmenys. Ikiteisminiuose tyrimuose nustatyti 7 nukentėję asmenys. Visi – jaunesni nei 16 metų. Skaičius išties didelis, dėl to prokurorai teismo prašė skirti griežčiausią kardomąją priemonę. Prokurorai mano, kad kitomis kardomosiomis priemonėmis šio asmens neįmanoma sustabdyti. Dvi bylos šiuo metu nagrinėjamos teisme ir du ikiteisminiai tyrimai ruošiami teisminiam nagrinėjimui“, – informavo D. Valkavičius.

Šiandien vyko posėdžiai dėl įtariamojo vengimo dalyvauti teisminiame procese, išvykimo iš Lietuvos. A. Ulvidas, kaip jau skelbta, buvo sulaikytas Danijoje, pargabentas į Lietuvą ir pagal Baudžiamojo proceso įstatymą jam turi būti nustatytas suėmimo terminas.

„Tiek jau nagrinėjamose, tiek teismui ruošiamose bylose mums pakanka duomenų teigti, kad šis asmuo daro nusikaltimus“, – nurodė D. Valkavičius.

D. Valkavičius / DELFI nuotr.

Atliekant ikiteisminį tyrimą bus aiškinamasi, kokiose valstybėse ir kiek laiko A. Ulvidas užtruko. Į Lietuvą jis buvo parskraidintas ir pagal taikomą praktiką, už šią kelionę turės susimokėti ir sumokėti teisėsaugininkams.

„Perkami bilietai lydintiems pareigūnams, sumos, kurias prašome išieškoti iš kaltinamojo, gali susidaryti gana didelės, iki 10-15 tūkst. eurų“, – paaiškino D. Valkavičius, pridūręs, kad informacijos apie užsienyje A. Ulvido padarytas nusikalstamas veikas prokuratūra neturi, duomenys bus tikrinami, esant reikalui – keičiamasi informacija su užsienio partneriais.

Sprendimą dėl kardomosios priemonės skyrimo teismas ketina skelbti 13 val.

Beje, į teismo rūmus iš kiemo trečiadienį sėkmingai pateko laisvo žodžio skleidėju apsiskelbęs Antanas Kandrotas-Celofanas, sulaukęs pasipriešinimo prie durų, bet galiausiai praslydęs, apsižodžiavęs su viena žurnaliste, nufilmavęs gausų žiniasklaidos atstovų būrį, bet įdomesnės medžiagos savo turiniui neradęs ir netrukus pasišalinęs.

Vaikų tvirkinimu kaltinamas Ulvidas atvežtas į teismą Kaune
Kamera „ginkluoto“ A. Kandroto bandymas pasinaudoti tarnybiniu įėjimu / R. Tenio nuotr.

Kaip pirmadienį skelbė lrytas.lt, nepilnamečių tvirkinimu kaltinamas 47-erių A. Ulvidas trečiadienio naktį parskraidintas iš Danijos į Lietuvą. Posėdis dėl jo suėmimo Kauno apylinkės teisme vyko trečiadienį, 10.30 val., po valandos numatytas antras posėdis, kurį planuojama surengti nuotoliniu būdu.

Portalo duomenimis, A. Ulvidas buvo pabėgęs į užsienį – paskelbus jo tarptautinę paiešką, išduotas Europos arešto orderis. Iš pradžių kaunietis atvyko į Ispaniją, o po to persikėlė į Daniją. Birželio pabaigoje A. Ulvidas pats prisistatė šios šalies policijai. Danijos teismui pirmadienį nusprendus perduoti tvirkintoją Lietuvai, mūsų valstybės pareigūnai išskrido vykdyti ekstradicijos.

Anksčiau 13 kartų už vagystes ir vaikų tvirkinimą teistam kauniečiui šiuo metu yra iškeltos keturios baudžiamosios bylos. Visos – dėl tvirkinimo. Dvi bylos nagrinėjamos Kauno apylinkės teisme, o likusios dvi dar neperduotos teismui, šiuo metu atliekami ikiteisminiai tyrimai.

Vykstant teismo procesams, šių metų gegužės pradžioje kaunietis nepasirodė viename posėdžių – paaiškėjo, kad jis yra išvykęs į užsienį. Kauno apylinkės teismui nusprendus A. Ulvidą suimti, buvo paskelbta tarptautinė jo paieška.

Paskutinis tvirkinimo atvejis, kuriuo įtariamas vyras, užfiksuotas vasarį Pramonės prospekte esančioje degalinėje „Circle K“. Kaunietis ten atvyko su 15-mete, kuri sėdėjo jo naudojamame automobilyje „Ford“. Tai sužinojęs, merginos draugės patėvis vožtelėjo A. Ulvidui į nosį ir šiuo metu yra įtariamas sveikatos sutrikdymu.

Mergaitės garbę gynęs kaunietis tokią įvykių eigą pavadino „teisėsaugos absurdu“. Padedant Ąžuolui Žvaguliui, pilietis renka lėšas teismo procesui, nors socialinio tinklo naudotojai tvirtino, kad pats ne vieną apsukęs aplink pirštą, tad remti esą derėtų atsargiai.

Papildyta 13.50 val.

Kauno apylinkės teismas patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams leido suimti vaikų tvirkinimu kaltinamą A. Ulvidą. Tai naujienų agentūrai BNS patvirtino teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA