Romainių kalno remonto darbai užtruko ilgiau nei planuota: aiškėja, kada vėl bus galimas eismas – Kas vyksta Kaune

Romainių kalno remonto darbai užtruko ilgiau nei planuota: aiškėja, kada vėl bus galimas eismas

Romainių kalnas
R. Tenio nuotr.

Vadinamojo Romainių kalno remonto darbai turėjo baigtis iki liepos mėnesio, tačiau čia dar zuja darbininkai. Kauno miesto savivaldybė pakomentavo, kodėl užtruko darbai ir kada atkarpa nuo Šilainių bei Raudondvario plentų vėl bus galimas eismas.

„Gal turite informacijos kaip vyksta Romainių kalno remonto darbai? Iki liepos mėnesio lyg jau žadėjo baigti, bet atrodo, kad dar net nepradėtas kloti naujas kelias“, – šeštadienį naujienų portalo teiravosi skaitytojas.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, šiuo metu vadinamojo Romainių kalno atkarpoje užtruko šlaito tvirtinimo darbai.

„Procesas reikalauja preciziško tikslumo, todėl rangovas viską atlieka kruopščiai pagal atliktus skaičiavimus. Planuojame, kad kalnas ir ruožas iki mokyklos rugsėjo 1-ąją jau bus pravažiuojami“, – teigė A. Pakalniškis.

Anot jo, pačioje Romainių gatvėje vyksta intensyvūs požeminių komunikacijų atnaujinimo ir asfalto dangos klojimo darbai.

Atnaujinti visą važiuojamąją dalį planuojama per šiuos metus. Visa projekto darbų vertė – 6 mln. eurų su PVM.

„Atlikus visus darbus prie naujai įrengtų tinklų galės prisijungti aplinkinių gatvių gyventojai. Ne vienerius metus girdėjome prašymų tvarkyti pagrindinę gatvę Romainiuose. Tad dėl didesnio patogumo ateityje dar paprašysime trupučio kantrybės“, – teigė A. Pakalniškis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad kalno atkarpa tarp Šilainių ir Raudondvario plentų uždaryta balandžio 3 dieną. Žadėta, kad ši atkarpa bus suremontuota iki birželio 30 dienos.

„Abipus įkalnės vairuotojus pasitiks atitvarai ir eismą draudžiantys ženklai. Čia darbai truks iki birželio galo. Kol vyks remontas, vairuotojų prašome rinktis alternatyvius maršrutus per Aukštutinius Kaniūkus, Šilainių plentu ar Bivylių, A. Šapokos, B. Brazdžionio, Mosėdžio gatvių trasa”, – kovo 31 dieną komentavo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA