Kauniečiai nesupranta: naujos švieslentės stotelėse atsirado prieš kelis mėnesius, bet veikti dar nepradėjo | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nesupranta: naujos švieslentės stotelėse atsirado prieš kelis mėnesius, bet veikti dar nepradėjo

/ R. Tenio nuotr.

Kauniečiai dar kovo mėnesį atkreipė dėmesį, jog mieste keičiamosios senosios viešojo transporto švieslentės, tačiau ilgą laiką jos neveikė. Praėjus dar keliems mėnesiams – svarbios informacijos švieslentėse taip pat nematyti, keleiviai susiduria su nepatogumais laukiant viešojo transporto.

„Naujos švieslentės stotelės kabo jau kuris laikas, bet jos vis dar neveikia. Lauki autobuso ir nežinai kada jis tiksliai atvažiuos. Kada jas įjungs?“ – klausė viešuoju transportu dažnai besinaudojantis kaunietis.

Primename, kad dėl naujųjų švieslenčių kauniečiai skundų turėjo dar šių metų pavasarį. Jau tuomet pastebėta, kad naujos švieslentės sumontuotos, bet neveikia. Kiti keliautojai atkreipė dėmesį, jog naujasis akcentas bus patogus ne visiems, nes tekstas švieslentėje sunkiai įžiūrimas.

Kauno savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius tikina, kad naujos švieslentės turėtų būti pilnai pajungtos ir veikiančios rugpjūčio pabaigoje.

„Šiuo metu visame mieste vyksta intensyvūs viešojo transporto stotelių švieslenčių įrengimo ir pajungimo darbai. Visas 100 naujų švieslenčių numatyta sureguliuoti per rugpjūtį“, – teigė jis.

UAB „Kauno autobusai“ Viešųjų ryšių specialistė Greta Makūnaitė anksčiau minėjo, jog informaciją apie atvykstančias transporto priemones keleiviai visuomet gali stebėti realiu laiku naudojantis „Google Maps“ arba nuskenavus stotelėje esančiame stende nurodytą QR kodą. Taip pat maršrutų grafikus bei jų pasikeitimus galima sekti internete.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA