Kitas Aurimas – naujas vandenynas | Kas vyksta Kaune

Kitas Aurimas – naujas vandenynas

BNS 2023/07/21 20:47
A. Mockaus „Facebook“ paskyros nuotr.

Keliautojas Aurimas Mockus kitais metais ruošiasi valtimi perplaukti Ramųjį vandenyną. Vyras ketina išplaukti iš JAV ir pasiekti Australijos krantus.

„Šį kartą nusprendžiau, kad noriu patirti tai, ką savo laiku patyrė pasaulio kontinentų kolonizuotojai – pirmieji jūrininkai. Kadangi vienas Aurimas (Aurimas Valujavičius – BNS) jau spėjo pažaboti Atlantą, manau, kad kitam (…) Aurimui lieka perimti estafetę ir pabandyti atlikti kitą darbą – perplaukti Ramųjį vandenyną nuo Amerikos iki Australijos“, – įraše savo feisbuko paskyroje penktadienį sakė keliautojas.

Ramųjį vandenyną A. Mockus ketina įveikti pagerbdamas visas Rusijos karo Ukrainoje aukas. keliautojas teigia, kad valtis į Lietuvą parkeliauti turėtų artimiausiomis savaitėmis, toliau seks biudžeto rinkimas ir valties ruošimas kelionei.

„Nuo 2024 metų pavasario iki rugpjūčio mėnesio turėsiu puikaus laiko valties testavimui ir fiziniam kūno paruošimui planuojamai kelionei“, – rašė jis.

Iš JAV, Kalifornijos valstijos, A. Mockus išplaukti ketina rugsėjį.

Keliautojas, irkluotojas Aurimas Valujavičius balandį baigė keturis mėnesius trukusią kelionę – perplaukė Atlantą vienviete valtimi „Lituanica“, taip pagerbdamas Stepono Dariaus ir Stasio Girėno 1933 m. skrydį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA