Ant dvylikaaukščio stogo kauniečiai pastebėjo karius su žiūronais | Kas vyksta Kaune

Ant dvylikaaukščio stogo kauniečiai pastebėjo karius su žiūronais

Skaitytojų nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja antradienio popietę pasidalijo vaizdais iš Kalantos gatvės, kurioje ant dvylikaaukščio namo stogo pamatė karius su žiūronais. Anot jos, mažiausiai penki kariai nuo namo stogo stebi aplinką.

„Kas vyksta Petrašiūnuose ant dvylikaaukščio namo, Kalantos g. 98? Kareiviai nuo stogo stebi su žiūronais, kokie 5 tai tikrai“, – pastebėjusi karius ant namo stogo pranešė kaunietė.

Kitas naujienų portalo skaitytojas Petrašiūnuose taip pat užfiksavo vaikštančius karius ant namo stogo.

„Ant vieno iš daugiaaukščių Petrašiūnuose pastebėtas į ginklą panašus daiktas. Kitoje pusėje pastato – kamufležinė palapinė bei vaikštantis žmogus“, – teigė vaizdais pasidalijęs vyras.

Ant dvylikaaukščio kaunietė pastebėjo karius su žiūronais / Skaitytojo nuotr.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ dėl informacijos apie karių vykdomą stebėjimą ant namų stogų susisiekė su Lietuvos kariuomenės atstovais.

Kapitonas Urbonas iš Lietuvos kariuomenės patikslino, kad tai susiję su NATO viršūnių suvažiavimu Vilniuje. Šiuo metu tiek Vilniuje, tiek Kaune vykdomos oro gynybos užduotys – yra ruošiamasi ir tai vyks iki liepos 13-os dienos.

Ant dvylikaaukščio kaunietė pastebėjo karius su žiūronais / Skaitytojos nuotr.

„Gyventojai karius galės matyti ant pastatų stogų tam tikrais adresais nuo liepos 1 iki 13 dienos. Ten visokių nepatogumų ar nesusipratimų neturėtų būti – būstų administratoriai ir savivaldybės yra apie tai informuotos“, – tikino Lietuvos kariuomenės kapitonas Urbonas.

Primename, kad NATO viršūnių susitikimas Lietuvoje rengiamas pirmą kartą. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3000 svečių) bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

Lietuvoje NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11-12 dienomis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA