Pilnutėliame Dariaus ir Girėno stadione Lietuvos rinktinė iškovojo tašką | Kas vyksta Kaune

Pilnutėliame Dariaus ir Girėno stadione Lietuvos rinktinė iškovojo tašką

delfi.lt 2023/06/17 18:07
T. Vinicko / ELTA nuotr.

Pergalingu ritmu startavusi, bet anksti mažumoje žaisti likusi Lietuvos vyrų futbolo rinktinė išplėšė pirmąjį tašką atrankoje į 2024 m. Europos čempionatą.

Pliaupiant lietui Edgaro Jankausko auklėtiniai namuose 1:1 (1:1) sužaidė su Bulgarija. Abiems komandoms – tai pirmasis taškas atrankoje. Lietuviai yra sužaidę du mačus, bulgarai – tris.

Tai buvo istorinis vakaras Lietuvos futbolui – rinktinė sužaidė pirmąsias oficialias rungtynes atnaujintame Dariaus ir Girėno stadione Kaune, o į jas susirinko apie 15 tūkst. žmonių. Tiek jų futbolo mače Lietuvoje į stadioną buvo suplūdę beveik prieš trisdešimt metų.

Ir šis vakaras prasidėjo puikiai – lietuviai buvo itin aktyvūs puolime, žaidė pirmu numeriu ir tai greitai davė rezultatą – po trečiojo kampinio 15 min. puikiu smūgiu pasižymėjo Edvinas Girdvainis – 1:0.

Viskas subyrėjo net nespėjus pamiršti euforijos skonio – vos po dviejų minučių Justas Lasickas prieš save išvydo raudoną kortelę, kai greitoje atakoje sustabdė varžovą.

Nuo šios akimirkos svečiai visiškai perėmė rungtynių kontrolę, o 27 minutę rezultatą išlygino 19-metis Marinas Petkovas. 37 minutę E. Jankauskas turėjo atlikti priverstinį keitimą – dėl traumos mačo tęsti negalėjo Fiodoras Černychas.

Antrame kėlinyje bulgarai spaudė mūsiškius, kėlė vieną kampinį po kito, atliko keletą smūgių, bet įmušti desperatiškai siekto įvarčio nesugebėjo. 87 min. prie lietuvių vartų kilo rimtas gaisras – varžovai atliko tris smūgius iš eilės, bet visus juos pavyko blokuoti.

Mačui einant į pabaigą komentatoriai patikslino, kad į Dariaus ir Girėno stadioną susirinko 14 230 futbolo sirgalių. Tai – antros lankomiausios rungtynės Lietuvos futbolo rinktinės istorijoje.

Ne vienas futbolininkas po susitikimo minėjo, kad esant tokiam stipriam palaikymui žaisti buvo neįprasta ir malonu, fanai įpūtė jėgų svarbiais mačo momentais.

Šiame atrankos lange mūsų komandai neatstovauja būrys svarbių žaidėjų – Arvydas Novikovas, Vykintas Slivka, Džiugas Bartkus.

Kitas rungtynes Lietuva žais birželio 20 d., išvykoje su Vengrija. G grupėje taip pat varžosi Serbija ir Juodkalnija. Paskutinį kartą Lietuvos rinktinė pergale džiaugėsi daugiau nei prieš metus – 2022 m. kovo 25 d.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA