Nuteistasis apsivogė Kauno „Akropolyje“, o pareigūnai net nežinojo, kad jis pasišalinęs iš įkalinimo įstaigos | Kas vyksta Kaune

Nuteistasis apsivogė Kauno „Akropolyje“, o pareigūnai net nežinojo, kad jis pasišalinęs iš įkalinimo įstaigos

delfi.lt 2023/06/12 22:11
R. Tenio, Lietuvos kalėjimo tarnybos nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Sekmadienį Kaune įvyko neįtikėtina situacija – prekybos centre apsivogęs vyras pametė dokumentą ir paaiškėjo įdomios detalės. Nusikaltimą, įtariama, įvykdė nuteistasis, o pareigūnai net nežinojo, jog jis yra pasišalinęs iš įkalinimo įstaigos.

Lietuvos kalėjimų tarnybos Pravieniškių 1-asis kalėjimas informavo, kad birželio 11 dieną iš kalėjimo pasišalino atviro tipo bausmės atlikimo vietos nuteistasis Jonas Rylovas, gimęs 1987 metais, nors patikrinimo metu dieną bausmės atlikimo vietoje dar buvo.

Tos pačios dienos vakarą Kauno policija pranešė, kad nuteistasis prekybos centre „Akropolis“ galimai įvykdė vagystę.

Paskelbta J. Rylovo paieška.

Pametė įkalinimo įstaigos dokumentą

Kaip informavo policija, apsaugos darbuotojas pranešė, kad apie 18 val. per prekybos centro kameras pastebėjo įtartinus vyriškio veiksmus. Pilietis nuėjo į persirengimo kabiną, apsirengė parduotuvėje pardavinėjamais šortais, pasiėmė patalynės komplektą, kitus daiktus ir nesusimokėjęs praėjo pro kasas.

Vagystę pastebėję apsaugos darbuotojai pradėjo vytis vyriškį, tačiau jam pavyko pabėgti. Gaudynių metu ilgapirštis pametė dokumentą – įkalinimo įstaigos asmens pažymėjimą.

Iškviesti policininkai pradėjo aiškintis įvykio aplinkybes, kreipėsi į įkalinimo įstaigos pareigūnus, pasiteiravo ar nuteistasis, galimai įvykdęs vagystę, yra kalėjime. Pasirodo, kad policininkai buvo tikinami, jog nuteistasis yra pataisos namuose. Vis dėlto paaiškėjo kitos aplinkybės – vyriškis po patikros pasišalino.

Buvo pavyzdingas nuteistasis

Pravieniškių 1-ojo kalėjimo viršininkas Linas Nanartavičius Delfi pakomentavo susidariusią situaciją, pareigūnas neslėpė, kad toks nuteistojo poelgis stipriai nustebino.

Jonas Rylovas bausmę atlikinėjo atviro tipo bausmės atlikimo vietoje, už gerą elgesį jis galėjo laisvai judėti po Pravieniškių miestelį ir vykti į kitus miestus dirbti.

„Paskutinį kartą mes jį tikrinome 15 val., jis buvo vietoje. Sekantis patikrinimas būtų buvęs už kelių valandų“, – pasakojo L. Nanartavičius.

Teigiama, kad sekanti patikra būtų buvus apie 21 val. Nuteistasis pasinaudojo proga ir iškart po pareigūnų apsilankymo nuklydo į Kauną.

Anot Pravieniškių 1-ojo kalėjimo viršininko, policininkai juos apie J. Rylovo poelgį Kaune informavo apie 18 val.

„Jis buvo perkeltas į silpnesnės priežiūros kalėjimą, nes mes juo pasitikėjome. Jis dirbo, važinėjo į darbą, negana to, jam lygtinis paleidimas rugpjūčio 27 dieną. Va čia keisčiausia. Jis galimai galėjo iš viso išeiti namo“, – pavyzdingo nuteistojo poelgiu stebėjosi L. Nanartavičius.

Pasirodo, kad buvo labai didelė tikimybė, jog J. Rylovą paleis, buvo ruošiami dokumentai.

Pirminiais duomenimis, vyras bausmę vykdo dėl padarytų vagysčių.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA