Legioneliozės protrūkis Kaune: priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą | Kas vyksta Kaune

Legioneliozės protrūkis Kaune: priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Reaguojant į Kauno regione fiksuojamą legioneliozės protrūkį, Kauno apygardos prokuratūroje šiandien, gegužės 9 d., priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą, rašoma LR prokuratūros internetinėje svetainėje.

Jo metu bus siekiama nustatyti visas reikšmingas šios pavojingos gyvybei ligos protrūkio aplinkybes ir įvertinti, ar tyrimo metu nustatytos pasekmės nėra kilusios dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal LR Baudžiamojo kodekso 229 str. dėl tarnybos pareigų neatlikimo. Už šią nusikalstamą veiką įstatymas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dviejų metų.

Primename, kad vakar Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriuje taip pat buvo pradėtas patikrinimas siekiant nustatyti galimus viešojo intereso pažeidimus, susijusius su šiuo legioneliozės protrūkiu.

Remiantis viešojoje erdvėje pateikta informacija, šių metų gegužės 9 d. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninėje gydoma 10 pacientų, turinčių legioneliozės diagnozę. Du iš jų yra gydomi Suaugusiųjų intensyvios terapijos ir reanimacijos skyriuje.

Viešai nurodoma, kad per daugiau nei savaitę mirė 4 legionelioze sirgę žmonės: vieno iš jų mirties priežastis yra legioneliozė, dviejų – kitos gretutinės ligos, o vieno paciento, šalia kitų gretutinių ligų turėjusio ir legioneliozės diagnozę, mirties priežastis dar tikslinama.

Iš turimos informacijos kyla abejonių ar Kauno rajone bei Kauno mieste vandenį tiekiančios įmonės, o taip pat institucijos, atsakingos už vandens tiekimo kontrolę, ėmėsi būtinų veiksmų, kad būtų užkirstas kelias legioneliozės protrūkiui.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA