Kauno IX forto muziejuje demonstruojama efektinga audiovizualinė instaliacija | Kas vyksta Kaune

Kauno IX forto muziejuje demonstruojama efektinga audiovizualinė instaliacija

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kas yra šviesa? Kiek jos galima rasti ten, kur vyrauja slegianti tamsa? Ką tamsos ir šviesos sandūra padeda patirti, suprasti, prisiminti? Europos muziejų naktį Kauno IX forto muziejuje lankytojų laukia įtraukiantis garso ir vaizdo instaliacijų pasakojimas „Juoda šviesa“ apie šviesą ir atminimą.

Įspūdinga instaliacija

Audiovizualinę instaliaciją „Juoda šviesa“ pristato garso ir vaizdo menininkas Marius Antanaitis, bendradarbiaudamas su užsienio elektroninės muzikos kompozitoriais Donato Dozzy ir Johannes Auvinen (TIN MAN), taip pat instaliacijų kūrėjais iš Lietuvos – MPD, Vytautu Basčiu ir kitais. Instaliacijos bendraautorė – Monika O. Kalytytė-Antanaitienė.

Unikalioje vietoje – IX forto gynybinėje sienoje – susijungs įvairūs meno žanrai. Pojūčių kupiną pasivaikščiojimą lydės minimalistinė ambient stiliaus muzika ir technomuzikos garsai, o pro tamsą besiskverbianti šviesa kvies stabtelti – būti čia ir dabar, įsigilinti į save, praverti atminties klodus.

 

Bendradarbiaus su kauniečiu

Donato Dozzy yra labai produktyvus – kasmet jis išleidžia daugybę įrašų. Žymiausi darbai ir bendradarbiavimas: „Voices from the Lake“, Albumas „J“, skirtas paminėti Japonijoje nuo cunamio aukoms, albumas „K” ir kt. Šįkart jis bendradarbiaus su kauniečiu Mariumi Antanaičiu.

Donato mėgsta ne tik groti šokių muziką bet ir kurti muziką muziejams, instaliacijoms. Kauno IX forte gynybinės sienos erdvėse bus galima išgirsti specialių jo sukurtą kūrinį. Donato Dozzy eksperimentuoja su garsais jau nuo vaikystės, kai su kasetiniu įrašo grotuvu įrašinėdavo ne tik gamtos garsus, bet ir savo šeimos pokalbius.

Kuriant muziką Donato naudoja tiek klasikinius, tiek senovinių laikų neaiškius muzikos instrumentus, kurie sukuria specialią atsipalaidavimo atmosferą.

Aplankyti šeštadienį

Audiovizualinę instaliaciją Kauno IX forto muziejuje (Žemaičių pl. 75) galima aplankyti gegužės 13 d. (šeštadienį) 19-23 val. (registracija nereikalinga). Instaliacijos lankymas vyksta gyvos eilės principu. Esant dideliam lankytojų skaičiui, galimi srauto ribojimai. Paskutiniai lankytojai įleidžiami 23 val.

IX forto gynybinės sienos lankymas per „Muziejų nakties“ renginį (gegužės 12 d. 20–23 val. ir gegužės 13 d. 19–23 val.) yra nemokamas.

Renginio programa.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA