Kauno ligoninė atskleidė naujų detalių apie legionelioze užsikrėtusių pacientų mirtis | Kas vyksta Kaune

Kauno ligoninė atskleidė naujų detalių apie legionelioze užsikrėtusių pacientų mirtis

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

LSMU Kauno ligoninė praneša, kad šiuo metu Kaune iš viso gydoma 10 pacientų, turinčių legioneliozės diagnozę. Du iš jų gydomi Suaugusiųjų intensyvios terapijos ir reanimacijos skyriuje.

„Mūsų gydymo įstaigoje per daugiau kaip savaitę mirė 4 žmonės: vieno iš jų mirties priežastis yra legioneliozė, dviejų – kitos gretutinės ligos ir vieno paciento, šalia kitų gretutinių ligų turėjusio ir legioneliozės diagnozę, mirties priežastis tikslinama. Mirusiųjų amžiaus grupės – 50-60, 60-70 ir 80-90 metų“, – pranešė LSMU Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Saulius Tvirbutas.

Legioneliozė – plaučių uždegimo rūšis, kurią sukelia bakterijos. Maždaug vienas iš dešimties susirgusiųjų šia liga miršta. Šios bakterijos plinta per vandens dulksną (aerozolius), dažniausiai dėl netinkamai prižiūrimos ar sukonstruotos vandentiekio sistemos.

Legioneliozę sukeliančios bakterijos dauginasi 20–50 laipsnių Celsijaus temperatūros vandenyje, o aukštesnėje nei 50 laipsnių temperatūroje bakterijos gyvuoja, tačiau nebesidaugina. Bakterijos žūva, kai vandens temperatūra pakyla virš 65 laipsnių.

Legionelioze galima užsikrėsti įkvėpus bakterijomis užteršto vandens dulksnos. Liga nėra perduodama vienam žmogui nuo kito ar geriant vandenį. Šios ligos galima išvengti, jei nuolat būtų palaikoma ne žemesnė 50 laipsnių temperatūra visuose vartotojų vandens čiaupuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA