Rotušės aikštėje išsirikiavo motociklai: atidarytas baikerių sezonas | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštėje išsirikiavo motociklai: atidarytas baikerių sezonas

Baikerių sezono atidarymas 2023 / R. Tenio nuotr.

Šeštadienio rytą motociklininkai, baikeriams prijaučiantys kauniečiai ir miesto svečiai rinkosi į Rotušės aikštę, kur vyksta motociklininkų sezono atidarymas.

Plieninius žirgus pasibalnoję vairuotojai demonstravo išskirtinį stilių – įvairiais piešiniais išmargintus ar kitaip patobulintus šalmus, veido uždangalus, vieni pasidabino metalistinėmis odinėmis striukėmis, o kiti paprastesne apranga.

Užkietėję baikeriai ir savo motociklus puošė kaukolėmis, dekoratyvinėmis skeletų dalimis, kuriančiomis „kietą“ įvaizdį ir keliančiomis siaubą visiems, pasipainiojusiems kelyje. Parade judėjo ir neįprastos triratės transporto priemonės, motociklai su krepšiais, į kuriuos greta vairuotojo, ne už jo, šoko keleiviai.

Anot Lietuvos motociklų sporto federacijos, motociklų sezono atidarymai skaičiuoja jau 30 metų tradiciją. Tai renginys kurio metu susirenka motociklininkai po žiemos pertraukos ir oficialiai atidaro moto sezoną.

Baikerių sezono atidarymas 2023
Baikerių sezono atidarymas / R. Tenio nuotr.

Šiandien nuo 10 val. vykstantis renginys skirtas motociklininkams suvažiuoti, vairuotojams pabendrauti tarpusavyje, miesto gyventojams ir svečiams apžiūrėti motociklus, pabendrauti su motociklų vairuotojais, sportininkais, mototuristais.

Šiais metais moto atidarymas Kaune organizuojamas dviejų didžiausių motociklų bendruomenių, tai „Lietuvos baikerių kongreso“ ir Lietuvos Motociklų sporto asociacijos LMSF, už renginio organizavimą atsakingas Baikerių klubas Forever Free MCC.

Baikerių sezono atidarymas 2023
Baikerių sezono atidarymas
/ R. Tenio nuotr.

Atidarymo metu planuojama parodyti moto bendruomenę, kuri susideda ne tik iš mieste burbiančių motociklų, bet ir motosporto atstovų (LMSF skaičiuoja virš 1 000 licencijuotų sportininkų) moto turistų, moto verslo atstovų, moto muziejų bei įvairių moto susivienijimų.

Renginio metu planuojami trumpi informaciniai pranešimai, sveikinimo žodžiai, gyva muzika, DJ. Susirinkimo vietoje bus galimybė pamatyti apie 40 Kauno regiono baikerių klubų, taip pat svečių atvykusių iš kaimyninių šalių. Planuoja dalyvauti moto sporto klubų atstovai, enduro, moto kroso, plento žiedo ir kitų disciplinų klubai.

Naujienas demonstruos Kauno regiono motociklų pardavėjai, moto prekių parduotuvės. Besidomintiems istorija, bus suteikta informacija apie regione esančius moto muziejus.

Renginys Rotušės aikštėje vyks iki 14 val. Renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA