S. Kairys apie naująjį Kauno akcentą: jei tiesa, tai yra pats didžiausias absurdas | Kas vyksta Kaune

S. Kairys apie naująjį Kauno akcentą: jei tiesa, tai yra pats didžiausias absurdas

R. Tenio nuotr.

Savaitės pabaigoje Kaune iškilus nerūdijančio plieno tauro skulptūrai, kultūros ministras Simonas Kairys atkreipė dėmesį į kūrinio panašumą su vienu Rusijoje planuojamu projektu. Daugiabriaunės virintų plieno plokščių figūros pasaulyje – ne naujiena, o socialinių tinklų vartotojų dėmesys užkliuvo už rusų kūrėjų skulptūrų.

„Kaunas sublizgėjo.

Kai pasaulis mini metus nuo karo Ukrainoje pradžios, kai lietuviai vakar visą vakarą demonstravo solidarumą ir neįtikėtiną susitelkimą akcijoje RADAROM, mano mylimas Kaunas pasistatė taurą, tarsi brolį dvynį iš Krasnodaro (tiesa, ten projektas dar nerealizuotas).

Būtent vasario 24-ąją. Simboliška.

Jei tai tiesa, ką matau socialiniuose tinkluose, tai yra pats didžiausias absurdas, koks tik begali būti. Gyvenimas tarsi kitoje realybėje, be jokio konteksto, be jokios empatijos“, – šeštadienį savo „Facebook“ paskyroje paskelbė S. Kairys.

Daugiau informacijos apie Krasnodare numatomą projektą rasite čia. Gana žinomas tokio stiliaus skulptūrų kūrėjas yra Andrejus Kazantsevas, gyvūnų figūras iš nerūdijančio plieno virinantis nuo 2018 metų.

Plieninis tauras visu ūgiu Muravos sankryžoje atsistojo penktadienį, prie skulptūros dar turi atsirasti tūrinis užrašas „Kaunas“. Apie 7 metrų aukščio skulptūros autorius – Tadas Vosylius.

Kaip naujienų portalui nurodė savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas, pagal programą „Kauno akcentai“ įgyvendinamam projektui skirta 176 tūkst. eurų iš miesto biudžeto.

Kaunas – vienintelis Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės miestas, kurio heraldikos ištakos siekia XV a. pradžią, Vytauto valdymo laikus. Seniausieji miesto antspaudai – vieninteliai ikonografijos šaltiniai, leidžiantys spręsti apie herbą.

Tauras yra vienas iš labiausiai garbintų laukinių gyvūnų Lietuvoje. Juos paprastai galėjo medžioti tik kunigaikščiai. Mūsų krašte jis tapo jėgos, garbės ir taurumo simboliu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA