Žinomo pedofilo automobilyje Kaune rasta nepilnametė | Kas vyksta Kaune

Žinomo pedofilo automobilyje Kaune rasta nepilnametė

NAUJIENŲ PORTALAS TV3.LT 2023/02/21 12:56
Stop kadro nuotr.

Socialiniuose tinkluose pirmadienį išplito vyro įrašas, kuriame pranešama apie vienoje Kaune esančioje degalinėje sulaikytą vyrą. Teigiama, kad šis į savo automobilį buvo įsiviliojęs 2007 metų gimimo paauglę. Įvykio detalėmis pasidalino ir Kauno policijos atstovė.

Įrašu pasidalinęs kaunietis teigė, kad galimai nusikaltimą padaręs asmuo į mašiną buvo įsisodinęs nepažįstamą jauną merginą. Laimei, automobilyje mergaitę pastebėjo tėvas, kuris išgelbėjęs paauglę kibo vyrui į atlapus. Sumuštas mergaitę įsisodinęs į automobilį vyras buvo užrakintas degalinės darbuotojų degalinės viduje iki kol atvyks policija.

„Lietuvoje siautėja vaikų tvirkintojai nebaudžiami! Dalinkitės, apsaugokit savo vaikus!“ – rašė įraše vyras.

Pateikti rimti kaltinimai

Nutikusį įvykį patvirtino ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė.

Visgi paaiškėjo, kad mergaitei ne dvylika, o šešiolika metų.

„Vakar 18.30 val. Kaune, Pramonės pr., pastebėtas automobilis „Ford“, kurio vairuotojas (g. 1975 m.) atvyko į degalinę kartu su nepilnamete (g. 2007 m.). Jį atpažinęs vyras (g. 1981 m.) jam trenkė, jį sulaikė ir iškvietė policijos pareigūnus. Vyras su policijos palyda buvo pristatytas į gydymo įstaigą. Dėl šio įvykio Kauno AVPK vyksta du aplinkybių patikslinimai. Surinkta medžiaga pagal LR BK 284 str. (Viešosios tvarkos pažeidimas). Surinkta medžiaga pagal LR BK 153 str. (Jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimas).“

Be to, anot R. Zarauskienės, kaltinamas vyras buvo jau ir anksčiau žinomas policijai, turėjęs teistumą. A. U. 2019 metais išėjo į laisvę. Laisvės atėmimo bausmė buvusiam tikybos mokytojui buvo skirta už kelių nepilnamečių merginų tvirkinimą.

Serijinis tvirkintojas?

Tv3.lt duomenimis, nukentėjusių nuo šio vyro galėjo būti ir daugiau nei 100 moksleivių. Apklausos metu jų buvo apklausta net 150.

Buvusio realybės šou dalyvio bėdos su teisėsauga prasidėjo ir dar anksčiau, o 2018 metais už vaikų tvirkinimą nuteistas vyras buvo vėl sulaikytas už tokias pat nusikalstamas veikas. Teisėsaugininkai skaičiuoja, jog vyro aukų tą kartą galėjo būti apie 40.

„Kauno apylinkės teismas šios dienos nutartimi skyrė kardomąją priemonę – suėmimą A. U. ir nustatė vieno mėnesio suėmimo laikotarpį“, – žurnalistams 2018 metais sakė Kauno apylinkės teismo teisėjas Audrius Meilutis.

„Kardomoji priemonė buvo skirta manant, kad įtariamasis gali bėgti arba slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, teismo, ir taip pat tuo pagrindu, kad įtariamasis gali trukdyti procesui būdamas laisvėje“, – sakė teisėjas.

Skirdamas suėmimą 2018 metais teismas atsižvelgė į tai, kad atliekant ikiteisminį tyrimą šioje byloje bus reikalinga apklausti nukentėjusiąsias.

„Būdamas laisvėje įtariamasis gali daryti poveikį nepilnametėms nukentėjusiosioms – nevaržomai bendrauti telefonu ar versti jas neduoti parodymų“, – buvo pažymėta nutartyje.

1975 metais gimęs A. U. 2018 metų balandžio 26 dieną Kauno apylinkės teismo pripažintas kaltu dėl jaunesnių nei 16 metų asmenų tvirkinimo ir neteisėto disponavimo pornografinio turinio dalykais, kuriuose vaizduojami vaikai arba asmenys pateikiami kaip vaikai.

A. U. įtarimai buvo pateikti dėl to, kad jis vieną ar daugiau kartų automobiliu „Volkswagen Golf“ nusivežė jaunesnes negu 16 metų amžiaus mergaites į nuošalias vietas, esančias Kauno mieste ir rajone. Ten, kaip įtariama, jis joms šoko ir demonstravo savo apnuogintus lytinius organus.

Tokiais savo veiksmais įtariamasis atliko seksualinio pobūdžio veiksmus, galėjusius sukelti nepilnamečių lytinį susijaudinimą, per ankstyvą susidomėjimą lytinėmis funkcijomis, nesveiką, iškreiptą santykių tarp lyčių įsivaizdavimą. Jei būtų pripažintas kaltu, vyrui už nepilnamečių tvirkinimą gresia laisvės atėmimo bausmė iki penkerių metų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA