Izraelis griežtai pasmerkė D. Trečiakauską, kuris per debatus citavo A. Hitlerį | Kas vyksta Kaune

Izraelis griežtai pasmerkė D. Trečiakauską, kuris per debatus citavo A. Hitlerį

Darius Trečiakauskas / R. Tenio nuotr.

Jeruzalės – Simono Wiesenthalio centro Rytų Europos reikalų direktorius, holokausto istorikas dr. Efraimas Zuroffas šiandien paskelbė pareiškimą, kuriame griežtai pasmerkė kandidatą į antro pagal dydį Lietuvos miesto Kauno merus, Darių Trečiakauską, kuris per televizijos debatus citavo Adolfą Hitlerį.

Kaip rašoma pareiškime, D. Trečiakauskas nacių diktatorių pateikė kaip išmintingą valdytoją bei išreiškė atvirą nusivylimą, kad vietos administracija nepaisė Hitlerio patarimų.

„Tik tokioje šalyje kaip Lietuva, kuri niekada nepripažino savo Holokausto nusikaltimų, kandidatas į merus gali cituoti Hitlerį ir manyti, kad tai nepakenks jo galimybėms būti išrinktam“, – atsiųstame pranešime piktinosi E. Zuroffas.

Simono Wiesenthalio centras yra žydų žmogaus teisių organizacija, kurią 1977 m. įkūrė rabinas Marvinas Hieris. Centras žinomas dėl Holokausto tyrimų ir atminimo, nacių karo nusikaltėlių medžioklės, kovos su antisemitizmu, tolerancijos ugdymo, Izraelio gynimo ir jo Tolerancijos muziejaus.

Vakar vykusiose Kauno bendruomenių organizuotose debatuose D. Trečiakauskas taip pat citavo ir Jozefą Gėbelsą, kuris buvo vienas įtakingiausių Vokietijos Trečiojo Reicho politikų ir vienas artimiausių Adolfo Hitlerio patikėtinių bei buvo NSDAP Reicho propagandos skyriaus vadovas.

„Aš skaitau knygas, tai aš tų citatų žinau ne vieną. Ir Orvelas (George Orwell) yra pasakęs, kad „kuo labiau visuomenė tolsta nuo tiesos, tai tuo labiau ir aršiau ji puola tuos, kurie sako tiesą“. <...> Toksai Jozefas Gėbelsas (Joseph Goebbels) yra pasakęs, kad „dešimt kartų pakartotas melas tampa tiesa“, – debatų metu kalbėjo D. Trečiakauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA