Nugriuvęs tiltas tapo Kauno įžymybe: formuojasi kilometrinė spūstis | Kas vyksta Kaune

Nugriuvęs tiltas tapo Kauno įžymybe: formuojasi kilometrinė spūstis

Antra diena kaip Islandijos plente ties Nerimi stūkso iškilusi masyvi tilto konstrukcija, o spūstis čia nemažėja. „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, driekiasi kelių kilometrų automobilių eilė, mat vairuotojai sulėtina ilgiau žvilgtelėti į neįprastus griuvėsius.

„Kamštis nuo Muravos vėl. Matyt, visi grožėtis tiltu važiuoja“, – ketvirtadienį, apie 13 val. informavo naujienų portalo skaitytojas, pasidalijęs „Waze“ pranešimu, kuriame vienas programėlės naudotojas gyva kalba ragina važiuoti, o ne žiūrėti į tiltą.

Spūstis Islandijos plente / Skaitytojo nuotr.

Dar didesnė spūstis, pasiekusi net Kauno kogeneracinę jėgainę, A1 kelią kaustė trečiadienio popietę. Magistralės pralaidumas judant Klaipėdos kryptimi buvo apsunkintas visą dieną, kauniečiai dėl tilto griūties galėjo pajusti padidėjusį eismo intensyvumą ir mieste.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog vėlų antradienio vakarą, atliekant A. Meškinio (Kleboniškio) tilto demontavimo darbus, atitrūko tilto konstrukcijos dalis ir nuvirto šalia Panerių gatvės. Dėl šios priežasties, kol bus pašalinta kliūtis, kelias Panerių gatvėje yra uždarytas. Įvykio vietoje buvęs darbų vadovas Giedrius Masauskas paaiškino, kaip įvyko nelaimė.

„Tiltas buvo griautas pagal nurodytą darbų technologiją, ardyta ketvirta Kleboniškio tilto dalis ir atjungus konstrukciją nuo kraštinio pamato, lūžo tilto kolonos ir tilto perdanga vienoje pusėje atsirėmė į Panerių gatvę.

Įvykio metu asmenys ir turtas nenukentėjo, o dėl įvykio bus reikalinga specialisto išvada su nurodymu, ar galima tiltą toliau ardyti. Po gautos išvadas, leidžiant vykdyti darbus, tilto ardymas gali užtrukti iki 7 dienų. Per šį laikotarpį bus uždarytas eismas Panerių gatve, o autostrada A1 nebus uždarytas“, – situaciją naujienų portalui aiškino G. Masauskas.

Magistraliniu keliu A1 automobiliai kol kas gali judėti kaip įprasta, šioje atkarpoje jokių ribojimų nėra.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA