Į Kauno mero kėdę nusitaikęs D. Trečiakauskas citavo A. Hitlerį | Kas vyksta Kaune

Į Kauno mero kėdę nusitaikęs D. Trečiakauskas citavo A. Hitlerį

Dainius Trečiakauskas / Lrytas.lt, T. Bauro nuotr.

Vienas iš kandidatų į Kauno merus pasireiškė nekokiame kontekste, debatuose jis citavo už masinius žudymus pasižymėjusį Adolfą Hitlerį, o tokius pasisakymus pasmerkė Lietuvos žmogaus teisių centras, kuris paragino kandidatą atsiprašyti visuomenės.

„Vakar Krikščionių sąjunga kandidatas į Kauno merus Darius Trečiakauskas debatuose citavo Adolfą Hitlerį:
„Toks garsus žmogus, žinomas visiems, Adolfas Hitleris yra pasakęs: laimė valdantiesiems, kai žmonės nemąsto“.
Tenka apgailestauti, kad p. Trečiakauskui, kuris yra ir Lietuvos tėvų forumas Tarybos narys, A. Hitleris atrodo viešai cituotinas asmuo“, – socialiniuose tinkluose rašė Lietuvos žmogaus teisių centras.

„Matyt, nereikia priminti, kad A. Hitleris yra atsakingas už sisteminį žydų, romų, žmonių su negalia, homoseksualių asmenų persekiojimą ir žudymą. Vien Lietuvoje Holokausto metu nužudyta apie 200 000 žmonių. Toks A. Hitlerio citavimas normalizuoja šį asmenį ir jo skleistas neapykantos idėjas.

Raginame Krikščionių sąjunga ir Lietuvos tėvų forumas viešai įvertinti savo kandidato į merus ir Tarybos nario pasirodymą debatuose ir atsiprašyti visuomenės“, – paragino jie.

D. Trečiakauskas yra pasižymėjęs ne vienu aštriu pasisakymu prie Ukrainos palaikymą, pandemijos valdymą ir kitus visuomenei svarbius klausimus.

Lietuvos tėvų forumo tarybos narys yra aktyviai susijęs ir su skandalingai pagarsėjusiu Lietuvos šeimų sąjūdžiu (LŠS), dalyvavo ir kalbas sakė jų rengiamuose mitinguose, nukreiptuose prieš valdančiųjų priimamus sprendimus.

Verta pridurti, kad pats D.Trečiakauskas atvirai kritikavo pandemijos valdymą Lietuvoje, taip pat teigė, kad koronavirusas vaikams nepavojingas, todėl mokyklose kaukių dėvėti jiems nereikia.

Dėl Kauno vadovo kėdės varžytis nusprendęs visuomenės veikėjas taip pat abejojo Ukrainai teikiamos paramos skaidrumu, bei įvairiuose Lietuvos miestuose plazdančių Ukrainos vėliavų būtinybe.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA