Populiarią kavinę Bermuduose keis laidojimo namai? | Kas vyksta Kaune

Populiarią kavinę Bermuduose keis laidojimo namai? papildyta Kauno savivaldybės komentaru

Draugystės g. 1B pastatas / Skaitytojos nuotr.

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija sulaukė skaitytojos žinutės, kurioje ji teiraujasi apie būsimą pastato veiklą adresu Draugystės g. 1B. Anot moters, vietiniai kalba, jog pastate, kur veikė restoranas, galimai bus įrengta šarvojimo salė. Statinio savininkas Marius Gicevičius neigė pastarosiomis dienomis socialinėje erdvėje plačiai sklandančius gandus.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja rašė, jog Draugystės g. 1B pastato kaimynystės gyventojai baiminasi dėl savininkus neseniai pakeitusio pastato būsimos funkcijos.

„Viskas slapta, niekas neviešinama, nesvarbi gyventojų nuomonė ir net nereikia pritarimo, parašų? Buvusio „Ilties“ baro pastate vyksta remontas. Sklinda gandas, o kitokios info niekas ir neteikia, kad čia bus šarvojimo salė. Šalia daugiabučių, galima sakyti kieme, po langais. Ar tai normalu?“ – teiravosi skaitytoja.

Jai pasirodė keistas ir neįprastas pasirinkimas šarvojimo salę įrengti šalia naktinio baro, miegamajame rajone, nors pagrįstumą galėtų padidinti čia pat esanti Pastarųjų dienų šventųjų Jėzaus Kristaus bažnyčia. Pasak moters, buvusio restorano durys atsiveria į gyvenamųjų namų langus, aikštelę supa dvylikaaukštis ir penkiaaukštis.

„Tikrai nesmagu gerti kavą vasarą balkone ir stebėti, kaip išnešamas karstas ar urna. Taip, čia gyvenimo dalis, bet tikrai nemalonu tai stebėti kelis kartus per savaitę. Tai tikrai stiprus psichologinis diskomfortas.

<…> Daug mokyklinio amžiaus vaikų mūsų rajone yra, dienomis jie žaidžia vienas kito kiemuose, daugeliui šalia „Ilties“ esanti automobilių stovėjimo aikštelė yra tiesus kelias eiti namo po pamokų. Todėl kyla konkretus klausimas – kodėl vaikai kasdien turi matyti tas liūdnas akimirkas? Tai nėra gera vieta tokiai įstaigai“, – nuogąstavo skaitytoja.

Antradienio popietę kaunietė buvusioje „Iltyje“ pastebėjo ir smarkesnį nei įprasta dūmijimą / Skaitytojos nuotr.

Be to, kaunietė atkreipė dėmesį, kad pastarosiomis dienomis pro pastato kaminus smarkiai dūmija, neįmanoma atsidaryti langų. Dainavos gyventoja spėjo, kad gali būti kūrenamos remonto atliekos – esą, veikiant „Ilčiai“ tokių dūmų nebūdavo, nors kūrendavosi ir restoranas.

Sunerimusi skaitytoja smalsavo, kokiu būdu yra gaunami leidimai, norint vykdyti laidojimo namų veiklą šalia gyvenamųjų namų. Ir, ar imantis tokio verslo, apie tai nereikėtų pranešti šalia gyvenantiems asmenims.

Registrų centro duomenys rodo, kad 20 metų „Kauno liftams“ priklausiusį sklypą su jame esančiu pastatu ir inžineriniais statiniais pernai lapkritį įsigijo M. Gicevičius, užsiimantis laidojimo paslaugų teikimu pagal individualios veiklos pažymą.

Vyras „Kas vyksta Kaune“ patvirtino pastato įsigijimo faktą, tačiau būsimos šarvojimo salės veiklą neigė. Paklaustas, ką žada vystyti įsigytame sklype ir pastate, M. Gicevičius atsakė, jog kol kas verslo idėjų šiai vietai neturi.

Buvusio „Ilties“ baro dabartinis savininkas teigė panaudojęs visas turėtas lėšas sklypo ir pastato įsigijimui – dėl šios priežasties, kol kas statinyje esą neplanuoja nieko įrengti.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad žmogaus palaikų laidojimo paslaugų, kremavimo, balzamavimo visuomenės sveikatos saugos reikalavimus apibrėžia galiojantis 2013 m. gegužės 27 d. Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymas dėl Lietuvos higienos normų.

Įsakyme nurodoma, kad norint vykdyti žmogaus palaikų laikymo, paruošimo šarvoti, kremavimo, balzamavimo ar šarvojimo veiklą, yra būtina turėti specialų leidimą-higienos pasą, kuris būtų išduotas teisės akto nustatyta tvarka.

Dėl buvusio restorano pastato galimo paskirties keitimo ir tokiu atveju reikalingų leidimų „Kas vyksta Kaune“ išsiuntė užklausą Kauno miesto savivaldybei. Gavę daugiau informacijos, papildysime.

Papildyta 12.47 val.

„Kas vyksta Kaune“ sulaukė Kauno miesto savivaldybės komentaro dėl buvusio restorano pastato galimo paskirties keitimo ir tokiu atveju reikalingų leidimų.

„Prašymui dėl projektinių pasiūlymo rengimo užduoties nepritarta. Trūko dokumentų. Dėl statybos leidimo Draugystės g. 1B, Kaune, paskirties keitimui prašymo dar negavome. Palaikų šarvojimo paslaugos teikiamos paslaugų paskirties pastatuose“, – paaiškino savivaldybės administracijos Miesto planavimo ir architektūros skyriaus Statybos dokumentų poskyrio vedėjas Donatas Grybauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA