Visą sekmadienį į Nemuną teka teršalai: tarnybų nematyti | Kas vyksta Kaune

Visą sekmadienį į Nemuną teka teršalai: tarnybų nematyti

Kauniečiai nuo sekmadienio ryto dalijasi vaizdais iš Kauno centro, Nemuno pakrantės, kur matosi užterštas upės vanduo. Teršalai tradiciškai bėga iš tos pačios vietos, netoliese M.K. Čiurlionio tilto esančio vamzdžio. Susisiekti su aplinkos apsaugos darbuotojais visą dieną nepavyko.

„Nemune, Santakoje plaukia nešvarumai, jaučiasi tepalų kvapas ore“, „pastebėjau Kaune, Nemuno upėje galimai sklindančios tepalus“, – rašė kauniečiai.

„Kaune, netoli „Žalgirio” arenos, prie Nemuno jaučiamas mazuto kvapas. Taip pat, ant vandens paviršiaus matosi ar tepalo ar kitokio skysčio spalvotos dėmės. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog yra teršiamas vanduo“, – pranešė dar vienas kaunietis.

Redakcija taip pat sulaukė kelių skambučių su pranešimais apie teršiamą Nemuną. Anot skambinusiųjų, matyti, kad teršalai teka iš vamzdžio, esančio prie M. K. Čiurlionio tilto. Apie šią vietą gauta jau labai daug pranešimų. Vasarą Prokuratūros dėmesio sulaukęs Aplinkos apsaugos departamentas pranešė, kad imsis papildomų taršos suvaldymo priemonių, tačiau problema vis dar gyvuoja šiandien.

„Ėjau pakrante ir pamačiau, kad Nemunu teka teršalai, jaučiasi tepalų kvapas. Pasekiau teršalus ir pastebėjau, kad jie teka iš vamzdžio pakeliui link Žemųjų Šančių. Kodėl tarnybos nesustabdo šių teršalų? Anksčiau atvažiuodavo, užtverdavo, kad nesklistų toliau teršalai, o kodėl dabar nieks netvarko?“ – klausė kaunietis.

Anot kauniečių, teršalai pasklido po visą upė ir teka link Santakos, kur susilieja su Nerimi ir teka tolyn. Per dieną bandant susisiekti su Aplinkos apsaugos departamento atstovais, to padaryti nepavyko. Išsiųsta užklausa dėl sekmadienį fiksuotų teršalų, kai gausime atsakymą publikaciją papildysime.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA