M. Majausko karjera TS-LKD partijoje baigta | Kas vyksta Kaune

M. Majausko karjera TS-LKD partijoje baigta

BNS / Ignas Jačauskas 2022/11/28 18:45
Mykolas Majauskas / DELFI nuotr.

Konservatorių valiai palaikyti tik su Vyriausybe suderintus biudžeto siūlymus nepaklusęs Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mykolas Majauskas šalinamas iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos. Tokį sprendimą pirmadienį priėmė partijos Priežiūros komitetas.

M. Majauskas bei kitas konservatorius Mindaugas Skritulskas drauge su Laisvės partijos parlamentarais balsavo už siūlymą kitąmet visus metus taikyti 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą maitinimo sektoriui. Vyriausybė siūlė, jog toks tarifas galiotų pusmetį.

Tokiu būdu jie nepaisė anksčiau TS-LKD prezidiumo patvirtinto įpareigojimo kitų metų biudžetui teikti ir palaikyti tik su Vyriausybe suderintus siūlymus.

M. Skritulską Priežiūros komitetas nusprendė įspėti. Jam taip pat uždrausta Seime eiti bet kokias pareigas.

Po minėto balsavimo TS-LKD prezidiumas kreipėsi į Seimo frakciją, kad ši vietoj M. Majausko deleguotų naują Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką.

M. Majauskas žurnalistams sakė nematantis pagrindo trauktis iš komiteto vadovo pareigų, juoba, kad nesulaukęs priekaištų dėl savo darbo.

Konservatorių etiką nagrinėjantis valdymo organas taip pat rekomendavo TS-LKD frakcijai Seime svarstyti tolesnį M. Majausko likimą joje bei palaikė jau ankstesnį partijos prezidiumo sprendimą siūlyti frakcijai deleguoti ir naują BFK pirmininką.

M. Majauskas teigė, kad jam skaudu dėl partijos kolegų sprendimo.

„Tokio griežto atsako sulaukti nesitikėjau. Per daugiau nei dešimt bendro darbo metų pavyko pažinti daug nuostabių šios bendruomenės žmonių, kurie man išlieka svarbūs. Ir nors formaliai, matyt, nebegalėsiu vadintis partijos nariu, tačiau kolegas, skyrių narius visuomet laikysiu artimais draugais ir bendražygiais“, – BNS perduotame komentare sakė parlamentaras.

M. Skritulskas savo ruožtu teigė, kad partijai priklauso daugiau negu pusę savo gyvenimo, narystė TS-LKD jam esanti labai svarbi.

„Aš gerbiau ir gerbiu prezidiumo sprendimą, bet man reikėjo pasirinkti tarp to, ką aš galvoju, kad yra teisinga, jog mokesčiai turi būti nustatomi ne mėnesio laikotarpiui, o mažiausiai metams. Juoba, tai be galo svarbu mano rinkėjams, žinau, ką jie dabar išgyvena“, – pirmadienį žurnalistams sakė Seimo narys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA