Vandalų taikinys – apleista Kauno mokykla, kurioje savivaldybė laiko muziejines vertybes | Kas vyksta Kaune

Vandalų taikinys – apleista Kauno mokykla, kurioje savivaldybė laiko muziejines vertybes

/ Skaitytojo Tado nuotr.

Aukštuosiuose Šančiuose vaikštinėjantys kauniečiai atkreipė dėmesį į mikrorajone stovinčią apleistą buvusią Kauno „Žiburio“ pagrindinę mokyklą. Buvusios mokyklos langai išdaužyti, durys užkaltos, aplink pastatą mėtosi alkoholinių gėrimų buteliai, tačiau Kauno savivaldybės teigimu – mokyklos pastatas naudojamas muziejinėms vertybėms ir kitiems daiktams laikyti.

„Žiburio mokykla ar Žiburio namų kvartalas. Aukštieji Šančiai, Žiburio mokykla… Naikina vandalai, daužo stiklus. Jaunimas ir pijokai geria alkoholio. Kodėl uždarė šią mokyklą ir kodėl negali įleisti ukrainiečių pabėgėlių? Ar dėl to, kad labai geras sklypas šalia ąžuolyno? Vietiniai gyventojai sako, kad čia bus namų kvartalas“, – rašė kaunietis Tadas.

Kauno savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė atsakė nuo kada ir kodėl mokykla uždaryta mokiniams.

„Kauno „Žiburio“ pagrindinė mokykla Kauno miesto savivaldybės tarybos 2019 m. balandžio 30 d. sprendimu reorganizuota prijungus ją prie Kauno Vaižganto progimnazijos. Mokykla reorganizuota kadangi neatitiko reikalavimų, o klasėse mokinių skaičiaus vidurkis pagal bendrojo ugdymo programas buvo mažesnis už nustatytą Mokinio krepšelio lėšų apskaičiavimo ir paskirstymo metodikoje.

Per paskutinius penkerius mokyklos gyvavimo metus, mokinių skaičius sumažėjo dvigubai 2014-2015 m. m. čia mokėsi 316, o 2018-2019 m. m. tik 159 mokiniai. Kadangi bendras pastato patalpų plotas 5699 kv. m., jos buvo naudojamos neefektyviai“, – apie mokyklos uždarymą pasakojo O. Gucevičienė.

Kokiems tikslams šiuo metu pritaikyta uždaryta mokykla, komentuoja Kauno savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas.

„Šiuo metu pastatą prižiūri miesto savivaldybė. Jame sandėliuojami muziejiniai eksponatai, apsaugos priemonės nuo COVID–19, kitas savivaldybės ir jos įstaigų veikloje naudojamas inventorius. Taip pat svarstome ir kitus variantus kaip būtų galima panaudoti pastatą“, – teigė D. Valiukas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA