LFF skelbia apie tarptautinio futbolo sugrįžimą į Kauną - Kas vyksta Kaune

LFF skelbia apie tarptautinio futbolo sugrįžimą į Kauną

Dariaus ir Girėno stadionas
R. Tenio nuotr.

Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė po ilgos pertraukos vėl žais Dariaus ir Girėno stadione Kaune. Tai bus Baltijos taurės rungtynės su Islandijos rinktine. Kaip nurodo Lietuvos futbolo federacija (LFF), mačas Kaune vyks lapkričio 16 dieną.

Tai bus pirmasis Baltijos taurės pusfinalis, antrajame susitiks Latvijos ir Estijos nacionalinės rinktinės. Finalas bei kova dėl trečios vietos vyks lapkričio 20 dieną.

Pagal tarp Baltijos šalių įsigaliojusį rotacijos principą, kol kas nėra aišku, kur vyks antrasis Lietuvos rinktinės mačas – jei finale arba mače dėl trečios vietos mūsiškiai žais su latviais, tas mačas taip pat vyks Kaune, jei varžovais mače dėl pirmos arba trečios vietos bus estai – dvikova vyks Taline.

Tai reiškia, jog antrųjų Lietuvos rinktinės rungtynių vieta paaiškės tik pasibaigus abiem pusfinaliams. Beje, jei antrąjį mačą lietuviai žais namuose – toms rungtynėms galios ir bilietai, įsigyti į akistatą su Islandija.

Dariaus ir Girėno stadiono atidarymas

Tiesa, kaip ketvirtadienio vakarą paskelbtame „Delfi“ straipsnyje rašo Mindaugas Augustis, kol kas Dariaus ir Girėno stadionas dar negali pasigirti IV UEFA kategorija, būtina tarptautiniams mačams priimti. UEFA inspektorius iš Serbijos LFF taurės finalo dieną buvo atvykęs į Kauną bei trečią kartą tikrino areną – ir po šio vizito liko pastabų dėl trūkumų, kuriuos bus privalu skubiai ištaisyti.

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius naujienų portalui pataisymus vadino „kosmetiniais“. Tam, kad Kaune galėtų įvykti Lietuvos ir Islandijos futbolininkų akistata, trūkumus reikia ištaisyti iki lapkričio 4 d.

LFF primena, kad į Dariaus ir Girėno stadioną Lietuvos rinktinė sugrįžta po daugiau nei devynerių metų pertraukos. Paskutinį mačą Kaune lietuviai žaidė 2013-ųjų spalio 15 dieną prieš Bosnijos ir Hercegovinos futbolininkus.

Tą kartą dvikovą stebėjo daugiau nei 6 tūkst. sirgalių, tačiau rungtynes minimaliu skirtumu 1:0 laimėjo svečiai. Vienintelį įvartį įpusėjus antram kėliniui įmušė Vedadas Ibiševičius. Bosniams ta pergalė garantavo patekimą į 2014-ųjų pasaulio čempionatą Brazilijoje.

Įdomu tai, kad tose rungtynėse žaidė ir du dabartinės nariai – Fedoras Černychas bei Saulius Mikoliūnas. Pirmasis sužaidė 84 minutes, antrasis – 69.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA