M. Matijošaitis patvirtino bandysiantis tapti kandidatu į Kauno merus | Kas vyksta Kaune

M. Matijošaitis patvirtino bandysiantis tapti kandidatu į Kauno merus

Marius Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

Laisvės partijos ir Seimo narys Marius Matijošaitis sekmadienio vakarą patvirtino bandysiantis tapti kandidatu į Kauno merus.

„Pirmus svarstymus, kad būtent aš turėčiau būti Laisvės partijos kandidatu į Kauno merus, išgirdau net ne šiais, o praėjusiais metais. Šiais metais kolegų politikų bei žiniasklaidos dėka tai natūraliai tapo vieša paslaptimi. Išsklaidykim paslapties šydą. Einu! Kylam kartu. Kaunas turi turėti alternatyvą. Tik išsilaisvinkim. Kaunas demokratiškas ir nuolat pulsuoja tiesmuka, drąsia laisvės dvasia. Žinau, nes aš čia užaugau, čia gyveno ir veikė mano tėvai, čia gyvenimą kurti pasirinko seneliai.

Kaunas yra spalvingas ir originalus, veržlus, verslus, kupinas laisvų, ryškių, nuostabių žmonių, tačiau šiandien yra valdomas taip, lyg jų nuomonė niekam čia nebūtų svarbi. Kompleksuotos arogancijos ir neišdiskutuotos vienvaldystės mes pamatėme. Matomi savivaldybės politikai, save pristatantys kukliai, tiesiog ūkvedžiais, po šiais savo žodžiais bando slapstyti, kad stokoja vertybių. Kodėl regioninė politika turėtų būti atžagaria ranka atsiejama nuo vertybių? Juk miesto plėtra, kryptis, socialinis bei kultūrinis gyvenimas, tarptautinis pripažinimas, investicijų pritraukimas, švietimas, pirminės sveikatos apsaugos kokybė – šių sričių kryptis didžia dalimi priklauso nuo prioritetų sistemos savivaldoje ir miesto sprendimų priėmėjų”, – socialiniame tinkle „Facebook” rašė laisvietis.

M. Matijošaitis taip pat atviravo, kodėl nusprendė kandidatuoti į miesto vadovo kėdę – sieks Kauną paversti amžinai jaunu.

„Kandidatuoju pirminiuose Laisvės partijos rinkimuose ne dėl to, kad Seimo koridoriai po 2 metų man tapo per siauri. Čia išties yra ką veikti, iššūkių bei užsikerpėjimo dar vis apstu, ir matosi, kad eilę metų, sakykim, progresyvios kokybės stoka akis badys bei trikdžių bus. Prasminga būti to atsvara. Visą gyvenimą atsiminsiu, ko pasiekėme nacionalinėje valdžioje ir beprecedenčius iššūkius, su kuriais susiduriame.

Kiekviena diena atneša naujų iššūkių. Jaučiuosi puikiai, kur esu, bet po ilgų svarstymų visgi sutikau su nominacija kandidatuoti į Kauno miesto merus, nes žinau, kad savivaldoje esminių klausimų sprendimų rezultatai pasimato kur kas anksčiau ir jie yra arčiau žmogaus. Rezultatai apčiuopiami. Velniškai trokštu rezultatų, kurie Kauną galvotrūkčiais augintų žaliu, atviru, širdimi ir proveržiu amžinai jaunu ir dinamišku miestu”, – rašė laisvietis.

Jis ragino į Kauną sugrąžinti demokratijos šventę ir balsuoti kiekvienam, tikinčiam vakarietiškomis vertybėmis.

„Laisvės merą – mane arba kitą mūsų partijos kandidatą į Kauno merus – rinksime atviruose pirminiuose rinkimuose, kuriuose balsuoti galės kiekvienas vakarietiškomis vertybėmis tikintis kaunietis. Kviečiu susigrąžinti demokratijos šventę į Kauną”.

Anot M. Matijošaičio, Laisvės partijos kandidatai į Kauno mero postą bus paskelbti spalio 12 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA