Studentų miestelyje prasidėjo užburiantis šviesų festivalis | Kas vyksta Kaune

Studentų miestelyje prasidėjo užburiantis šviesų festivalis

 Šviesų festivalis KTU miestelyje

Penktadienio vakarą KTU Studentų miestelyje prasidėjo šviesos meno ir technologijų audiovizualinė sintezė – šviesų festivalis „13.7“. Kaip skelbia organizatoriai, visą savaitę technologijos tarnaus žmogui – festivalio metu kauniečius bei miesto svečius stebins specialistų ir jaunųjų talentų ruošiamos instaliacijos, atlikėjų pasirodymai bei koncertai.

„13.7“ šviesų festivalis – tai šiandieninių technologijų, rytdienos specialistų žinių ir elektroninės muzikos sintezė. Interaktyvios kinetinės šviesų instaliacijos kvies pažinti ne tik šiuolaikinio, bet ir šviečiančio miesto veidą.

Penktadienį, apie 19.30 val. įžiebtos įspūdingos šviesos instaliacijos, o dvejose scenose pasirodė įvairūs atlikėjai. Čia skambėjo grupės Dargana akordai, Adriano, Gabrielius Vagelis, Evgenya Redko ir Sibile & Momoko.

Šeštadienį susirinkusiųjų taip pat lauks atlikėjų pasirodymai, vyks 100-mečio instaliacijos dirbtuvės ir VDA vizualizacijų gyvas šou.

Po spalvingo savaitgalio šviesos instaliacijos liks stovėti dar savaitei (iki spalio 1 d.), per kurią fotonus su garso bangomis maišys dar keliolika sklandžių operatorių.

Festivalio programa susideda iš elektroninės muzikos koncertų ciklo, interaktyvių šviesos instaliacijų ekspozicijos bei lankytojus įtraukiančių aktyvių veiklų. Viso festivalio metu, padedant savanoriams, bus kuriama audiovizualinė sintezė. Žiūrovai galės patys sukurti savo spalvų ir garso žaismą, atskleisti kūrybines mintis bei prisiliesti prie garso ir muzikos meno.

Instaliacijų idėjos gimė jungtinio studentų inžinerinio projekto metu, kuris vyko nuo 2021 m. lapkričio. Projektas įtraukė studentus iš skirtingų sričių ir subūrė juos bendram tikslui, o rezultatus išvysti nuo penktadienio gali kiekvienas.

Šviesos ir garso meno sinteze Kaune minimas ir Lietuvos universiteto 100-metis. Išsamią renginio programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA