Kauno mokykloje-darželyje „Rūtelė“ – garsių atletų įžiebta olimpinė ugnis | Kas vyksta Kaune

Kauno mokykloje-darželyje „Rūtelė“ – garsių atletų įžiebta olimpinė ugnis

AIDAS JARUSAITIS 2022/09/17 09:53
Mokykla-darželis „Rūtelė“ / Organizatorių nuotr.

Pasitinkant savaitgalį į Žaliakalnyje įsikūrusią mokyklą-darželį „Rūtelė“ (Kalniečių g. 167) šimtai čia besimokančių vaikučių bei jų tėvelių keliavo su didesniu jauduliu nei įprastai. Rugsėjo 16-ąją mokyklos-darželio kieme olimpiečiai Austra Skujytė ir Andrius Gudžius bei paralimpietis Edgaras Matakas bei kiti šalies atletai įžiebė olimpinę ugnį, taip užbaigdami įstaigos auklėtiniams skirtos olimpinės savaitės programą.

Sveikatą stiprinančios mokyklos vardas

„Turbūt kiekvienas išsilavinęs žmogus didelį dėmesį skiria fiziniam aktyvumui, mankštai. Juk sportas ir aktyvus laisvalaikis ne tik treniruoja ir stiprina kūną, bet ir išlaisvina protą, padeda įgauti pasitikėjimo savimi visose srityse. Dėl šios priežasties mūsų bendruomenei labai svarbu mokykloje kurti sveikatą stiprinančią aplinką, o kasdienines aktyvumo veiklas įprasmina du kartus per metus organizuojamos sporto šventės. Šį rudenį pasitikome su itin turtinga renginio „Būk olimpietis!“ programa“, – sako mokyklos-darželio „Rūtelė“ direktorė Aida Šimaitienė.

Mokykloje-darželyje organizuojamų sporto švenčių metų per tris šimtus čia besimokančių moksleivių bei darželinukų visą pamokų laiką skiria išskirtinai tik sporto žaidimams, treniruotėms, bando jėgas įvairiose sporto šakose.

„Renginio tikslas ir prasmė – parodyti vaikams, kad kiekvienas gali pasiekti savo tikslą, atskleisti, kokia svarbi yra draugystė ir komandinis darbas. Įkvėpti kiekvienam vaikui pasitikėjimo savo jėgomis ir įžiebti kiekvieno širdyje norą sportuoti, siekį būti sveiku, stipriu ir ištvermingu“, – sako A. Šimaitienė.

Mokykla-darželis „Rūtelė“ / Organizatorių nuotr.

Šiemet nuo rugsėjo 12 iki 16 dienos trukusioje olimpinėje savaitėje auklėtiniai mokėsi pasidžiaugti ir draugų sportiniais pasiekimais, ugdėsi ištvermę ir tikslo siekimą. Dėl didelio dėmesio fizinio tobulėjimo temoms mokykla jau daugelį metų pelno šalyje itin vertinamą „Sveikatą stiprinančios mokyklos“ vardą.

Istorijos iš garsiausių olimpiečių lūpų

„Labai džiaugiamės, jog į olimpinės savaitės organizavimą šį rudenį itin aktyviai įsijungė ir tėveliai, įvertinę šių iniciatyvų svarbą jų vaikams. Dėl šios priežasties vaikučiams galėjome pristatyti turtingą programą bei supažindinti juos su šalį visame pasaulyje garsinančiais olimpiečiais, paralimpiečiais, įvairių sporto šakų atletais“, – sako mokyklos-darželio direktorė.

Į visą savaitę vykusias veiklas savo charizma bei nuotaikingumu mokyklos bei darželio auklėtinius įtraukė aktorius Tomas Erbrėderis, kartu su mokyklos treneriu Mindaugu Švedkausku ugdę moksleivius apie komandinės dvasios bei draugystės siekiant savojo tikslo svarbą.

Mokykla-darželis „Rūtelė“ / Organizatorių nuotr.

Na, o tėvelių iniciatyvos dėka mokyklos šventę „Būk olimpietis!“ aplankyti ir savo istorijomis pasidalinti mielai sutiko Lietuvą visame pasaulyje garsinantys atletai: olimpietis disko metikas Andrius Gudžius, olimpietė lengvaatletė Austra Skujytė, paralimpietis plaukikas Edgaras Matakas, olimpietis plaukikas Saulius Binevičius, buvęs mokyklos auklėtinis ir vienas garsiausių šalies jaunųjų futbolininkų Vilius Armalas, buvusi mokyklos auklėtinė ir Europos dziudo čempionė Ugnė Pileckaitė. Prasmingus užsiėmimus mokiniams vedė ir ketveriose olimpinėse žaidynėse dirbęs Lietuvos olimpinės rinktinės kineziterapeutas Jurijus Vaščenkovas.

„Tikiu, jog skirtingos profesionalių sportininkų istorijos gali užkurti lengvą ugnelę kiekvienoje širdelėje. Visų pirma, vaikučiai turėjo galimybę susipažinti su skirtingomis sporto šakomis ir sužinoti, jog gali rinktis iš daugybės skirtingų krypčių. Tokiu būdu jie gavo ir šiek tiek įkvėpimo ieškoti ir atrasti jiems artimiausią, širdžiai mielą sporto rūšį. Antra, jie sužinojo, kad tikslo siekimas gali būti smagus, atveriantis daug naujų patirčių bei atradimų. Tikiuosi, jog ne vieno vaikučio širdyje užsidegė noras siekti savo tikslų“, – sako olimpinio aukso medalio laimėtoja Austra Skujytė.

Mokykla-darželis „Rūtelė“ / Organizatorių nuotr.

Už aktyvumą – medaliai ir prizai

Penktadienio rytą mokykloje-darželyje olimpinės savaitės finalo renginys „Būk olimpietis!“ prasidėjo žadą vaikams atėmusia programa – olimpinės ugnies kelione bei įžiebimu. Vėliau moksleiviai klausė garsių svečių istorijų bei teiravosi juos dominančių klausimų. Programą užbaigė skirtingos sportinės rungtys. Visų mokyklos-darželio auklėtinių laukė tėvelių paramos dėka įsteigti medaliai bei diplomai, kuriuos kiekvienam vaikui asmeniškai įteikė olimpietis Andrius Gudžius ir paralimpietis Edgaras Matakas.

„Nuostabu stebėti akimirkas, kai visų 320-ies mūsų auklėtinių širdys plaka vienu ritmu. Šią atmosferą sukūrė šventė „Būk olimpietis!”. Nuoširdžiai dėkoju visiems tėveliams bei svečiams už įkvėpimą vaikams – siekti savo tikslo, mokėti palaikyti draugą, džiaugtis komandinėmis pergalėmis, mėgautis sportiniu azartu bei tikslo siekimu“, – sako A. Šimaitienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA