Dėmesio sulauks ir Dainų slėnis: bus pradėti rekonstrukcijos darbai | Kas vyksta Kaune

Dėmesio sulauks ir Dainų slėnis: bus pradėti rekonstrukcijos darbai

KMS nuotr.

Su atnaujintu Ąžuolyno parku ir atgimstančiu Žaliakalnio sporto kompleksu besiribojantis Dainų slėnis jau netrukus sulauks pirmųjų pokyčių. Iki kitų metų pabaigos sutvarkyti renginiams skirtą erdvę po atviru dangumi įsipareigojo viešąjį rangos darbų konkursą laimėjusi vilniečių bendrovė „Infes“.

Pasitiks gražią sukaktį

Architektų komanda „Metro architektūra“ rekonstrukcijos techninį projektą parengė dar 2018 metais. Tačiau realių darbų pradžia dėl nerezultatyviai susiklostydavusių konkursų – gerokai užtruko.

Dainų slėnis Ąžuolyno pašonėje skaičiuoja jau virš pusšimčio metų. Ši sakrali erdvė daugiau kaip prieš dešimtmetį buvo išplėšta iš miesto rankų ir atsidūrė privatininkų žinioje, tačiau Kaunui pavyko ją susigrąžinti savo žinion.

Kaip minima Kauno savivaldybės pranešime žiniasklaidai, dainų ir šokių šventė 2024 metais minės ypatingą sukaktį – savo gyvavimo šimtmetį. Todėl iš pagrindų planuojama atnaujinti Dainų slėnį, kuriame ir galės vykti ši šventė.

Nauji akcentai

Rangos darbų konkursą laimėjusi bendrovė „Infes“ rekonstruoti Dainų slėnį įsipareigojo per 15 mėnesių, dar numatant 3 mėn. trukmės technologinę pertrauką žiemos sezonu. Taigi darbai gali užtrukti iki pusantrų metų, o jų vertė sieks 7 mln. eurų.

Pasak Kauno savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjo Vigimanto Abramavičiaus, per rekonstrukciją ruošiamasi ne tik atnaujinti dangas, tribūnas, laiptus. Dainų slėnis turės ir naujų akcentų – po atlikėjų tribūnomis suplanuota įrengti holą, persirengimo kambarius, sanitarinius mazgus su dušais, grimerines, pagalbines ir administracines patalpas, elektros skydinę, tambūrą ir laiptinę.

Taip pat visoje teritorijoje numatytas naujas apšvietimas, kurio pagrindinis akcentas – vertikalus šviesos spindulys. Juo bus siekiama sukurti Dainų slėnio vietoženklį.

Projekte numatyti ir kiti mažosios architektūros elementai, pasitarnausiantys lankytojų patogumui: mediniai suoliukai, šiukšliadėžės bei dviračių stovai.

„Pradėti rangos darbus planavome kur kas anksčiau. Deja, vienuose konkursuose kandidatai pateikė netinkamai užpildytus dokumentus, o kituose pasiūlymai viršydavo maksimalią pasiūlymo vertę“, – teigė V. Abramavičius.

Dainų slėnio vizualizacija / KMS nuotr.

Besikeičiantis Žaliakalnis

Darbų pradžią pasitinkantis Dainų slėnis papildys šalia atgimstantį Žaliakalnio sporto ir laisvalaikio kompleksą. Čia jau baigtos Dariaus ir Girėno stadiono statybos bei Sporto halės rekonstrukcija, pradėtas statyti uždaras lengvosios atletikos maniežas. Istorinius ir naujus statinius papuoš tvarkoma Sporto gatvės aikštė su sportininkų šlovės alėja.

Pokyčių sulaukė ir didžiausias Europoje Ąžuolynas mieste. Su ekspertų dendrologų priežiūra parke atnaujinta esamų takų danga, įrengtos poilsio ir laisvalaikio zonos, mažoji architektūra. Suformuota 7 km natūralių ir 3 km asfaltuotų takų pėstiesiems bei apie kilometrą besidriekiantis atskiras kelias dviračiams. Ypatingas dėmesys skirtas saugomoje teritorijoje augantiems šimtamečiams ąžuolams bei gyvūnijai.

Geresnį susisiekimą užtikrins naujai įrengti dveji laiptai į Ąžuolyną, remontuojama Vydūno alėja ir tvarkomos kitos aplinkinės gatvės. Iki žiemos numatyta kapitaliai atnaujinti Radvilėnų plento atkarpą nuo Zoologijos sodo iki Tunelio gatvės, o pastarojoje jau nutiesti nauji šaligatviai, atstatomas pėsčiųjų viadukas, vedantis į Aukštuosius Šančius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA