„Parkavimas Kaune“ rinkliavoms turi ir per milijoną eurų kainavusią „ganyklą“ ant vandens | Kas vyksta Kaune

„Parkavimas Kaune“ rinkliavoms turi ir per milijoną eurų kainavusią „ganyklą“ ant vandens

Neptūno įlanka 2020-ųjų liepą / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Sporto skyriui inicijavus viešąjį pirkimą, Kauno marių Neptūno prieplaukoje buvo įrengta pontoninė prieplauka, talpinanti 184 jachtas bei kitus pramoginius laivus. Paskutiniame šią vasarą miesto tarybos posėdyje jau priimtas sprendimas perduoti minimą turtą, kurio likutinė vertė – 1 034 892,19 Eur, valdyti, naudoti ir disponuoti juo patikėjimo teise biudžetinei įstaigai „Parkavimas Kaune“.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad kauniečių išrinkti į savivaldybės tarybą politikai dar kovo 22 dieną nusprendė pavesti „Parkavimui Kaune“ administruoti pontoninę prieplauką. Naujas sprendimas, anot jo projekto rengėjų (inicijavo Sporto skyriaus vedėjas Tadas Vasiliauskas, projekto autorė – jo pavaduotoja Vyginta Poderytė-Martinkienė), užtikrins ne tik vietinės rinkliavos surinkimą prieplaukoje, bet ir tinkamą įrengtos infrastruktūros priežiūrą.

Sprendimo projekte, susijusiame su ilgalaikiu materialiuoju turtu, daugiau nei milijoną eurų savivaldybės biudžetui (o tai reiškia – visiems mokesčius mokantiems kauniečiams) kainavusia pontonine prieplauka, paaiškinta, kokio rezultato siekiama. Viliamasi, kad „nuosavybės teise Kauno miesto savivaldybei priklausantis ilgalaikis turtas bus ne tik tinkamai administruojamas, ir užtikrinamas vietinės rinkliavos surinkimas, – biudžetinė įstaiga „Parkavimas Kaune“ turės teisinį pagrindą užtikrinti būtiną turto priežiūrą ir remontą“.

Įdomu ir tai, kad atlikus sprendimo poveikio konkurencijai vertinimą, toks poveikis nebuvo nustatytas.

2020 metų veiklos finansinės ataskaitos įžanginėje dalyje nurodoma biudžetinės įstaigos „Parkavimas Kaune“ (iki 2019-ųjų sausio ji buvo viešoji įstaiga „Automobilių stovėjimo aikštelės“) pagrindinė veikla – „tenkinti viešuosius interesus skatinant darnų judrumą, siekiant mažinti neigiamą transporto priemonių poveikį aplinkai ir jų koncentraciją Kauno mieste, administruojant vietinės rinkliavos už automobilių stovėjimą apmokestinamose Kauno miesto vietose rinkimą ir mokėjimo kontrolę, kitų rinkliavų rinkimą, įgyvendinant savarankiškąją savivaldybės funkciją – organizuoti saugų eismą mieste.“

„Mokestį už parkavimą“ jau ir turguje prie Geležinkelio stoties iš prekiaujančiųjų renkanti Kauno savivaldybės biudžetinė įstaiga, vietos politikų valia mieste įgijusi ir daugiau „ganyklų“ (administruojamų objektų), pastaraisiais mėnesiais tik didina savo veiklos plotus.

Ir visa tai – „įgyvendinant savarankiškąją savivaldybės funkciją – organizuoti saugų eismą mieste“. Nors kitose Lietuvos savivaldybėse drąsiai patikima ne biudžetiniam, bet privačiam sektoriui teikti gyventojams ir svečiams kai kurias iš minimai įstaigai Kaune deleguotų paslaugų. Tuo pačiu ne vien kalbomis skatinant ir vietos verslo plėtrą.

Portalo „rekvizitai.vz.lt“ duomenimis, Justo Limanausko vadovaujamoje biudžetinėje įstaigoje „Parkavimas Kaune“ dabar dirba 49 apdraustieji darbuotojai, moterų atlyginimų vidurkis 2022 m. gegužę buvo 1545,93 Eur, vyrų – 1353,02 Eur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA