Parduotuvėse nebeliko elektroninių cigarečių su skoniais | Kas vyksta Kaune

Parduotuvėse nebeliko elektroninių cigarečių su skoniais

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo šiandien, liepos 1 dienos, įsigalioja Lietuvos Respublikos tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo (Tabako kontrolės įstatymas) pakeitimas, kuriuo draudžiama pateikti rinkai elektronines cigaretes ir elektroninių cigarečių pildykles su skysčiu, pritaikytu elektroninėms cigaretėms pildyti, esant tam tikriems priedams.

Elektroninių cigarečių ir jų pildyklių skystyje negali būti kvapiųjų medžiagų, išskyrus tabako kvapą ir (ar) skonį. Taigi, elektroninių cigarečių ir jų pildyklių su tokiais užrašais, kaip Vanilla tobacco, Kiwi tobacco, Cream tobacco, Berry tobacco, Ice Tobacco ir pan., kurie traktuotini kaip nuoroda į papildomus kvapus ar skonius, nuo liepos 1 d. rinkoje neturi būti, rašoma Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) pranešime žiniasklaidai.

VVTAT atkreipia dėmesį ir į tai, kad nuo šių metų gegužės 1 d. įsigaliojo jau minėto įstatymo pakeitimas, išplėtęs elektroninės cigaretės apibrėžimą – elektroninė cigaretė – gaminys, kuris gali būti naudojamas garams, kuriuose yra nikotino (bet gali būti ir be nikotino), vartoti per kandiklį, arba bet kuri tokio gaminio sudedamoji dalis, įskaitant kapsulę, rezervuarą ir įtaisą be kapsulės ar rezervuaro.

Elektroninės cigaretės gali būti vienkartinės arba užpildomos iš pildomosios talpyklos ir rezervuaro, arba daugkartinės su keičiamomis vienkartinėmis kapsulėmis. Skysčiams, net ir neturintiems savo sudėtyje nikotino, tačiau skirtiems naudoti elektroninėse cigaretėse, bus taikomas Tabako kontrolės įstatymo reglamentavimas ir juose negalės būti kvapiųjų medžiagų, išskyrus tabako kvapą ir (ar) skonį.

El. cigarečių rinkos priežiūrą dėl jų atitikimo teisės aktams Lietuvoje atlieka Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Kiekvienas atvejis dėl galimo nuo liepos 1 d. įsigaliosiančio Tabako kontrolės įstatymo pakeitimo pažeidimo bus vertinamas individualiai, atsižvelgiant į teisės aktų nuostatas bei minėto įstatymo tikslą.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad Seime bandyta šį sprendimą atidėti dar metams, motyvuojant tuo, kad verslas per kelis mėnesius nespės pasiruošti ir išsiparduoti likučių. Tačiau Seimas atmetė šį siūlymą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA