Seimui siūloma atidėti draudimą prekiauti aromatizuotomis elektroninėmis cigaretėmis | Kas vyksta Kaune

Seimui siūloma atidėti draudimą prekiauti aromatizuotomis elektroninėmis cigaretėmis pasiūlymas atmestas

BNS 2022/05/12 08:42
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Seimui siūloma dar metams pratęsti aromatizuotų elektroninių cigarečių ir jų pildyklių prekybą.

Seimui ketvirtadienį pristatomos pataisos, kuriomis siūloma vieneriems metams – iki 2023 metų liepos 1-osios – atidėti draudimą prekiauti tokiais rūkalais ir naudoti cigarečių pildykles su skysčiu, jeigu jame būtų kvapiųjų medžiagų. Išimtis taikoma tik tabako kvapui ar skoniui.

Tokias Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas siūlo dvi dešimtys Seimo narių iš „darbiečių“, Lietuvos regionų, Laisvės bei Liberalų sąjūdžio frakcijų.

Pakeitimus inicijuojantys parlamentarai skaičiuoja, kad Lietuvoje dabar išduotos 2639 licencijos prekiauti elektroninėmis cigaretėmis.

Tvirtinama, kad šių rūkalų išėmimo iš prekybos terminas – mažiau nei pusmetis – yra per trumpas.

Pakeitimai, nuo šių metų liepos draudžiantys elektronines cigaretes su įvairiais skoniais ir kvapais, balsų dauguma Seime buvo priimtos sausio viduryje. Jomis siekta sumažinti Lietuvoje populiarėjančių elektroninių cigarečių pardavimus.

Per svarstymus buvo siūloma leisti tokių rūkalų prekybą iki 2023-ųjų lapkričio.

Pirmas pataisas dėl elektroninių cigarečių ir jų pildyklių skysčius su kvapais uždraudimo 2019-jų rugsėjį pateikė konservatoriai Mykolas Majauskas ir Vytautas Kernagis.

Papildyta 12.39 val.

Seimas atmetė grupės parlamentarų siūlymą

Seimas ketvirtadienį nepriėmė svarstyti pataisos, kuria siūlyta vieneriems metams – iki 2023 metų liepos 1-osios – atidėti draudimą prekiauti tokiais rūkalais ir naudoti cigarečių pildykles su skysčiu, jeigu jame būtų kvapiųjų medžiagų.

Už tai, kad prekybos draudimas įsigaliotų vėliau, balsavo 27 Seimo nariai, prieš buvo 38, o susilaikė 49. Kitu balsavimu 66 balsais už pataisa buvo atmesta. Ją tobulinti siūlė 43 parlamentarai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA