Unikali proga pasižvalgyti po naują Kauno kvartalą: „Nemunaičiai“ kviečia į Atvirų durų dienas | Kas vyksta Kaune

Unikali proga pasižvalgyti po naują Kauno kvartalą: „Nemunaičiai“ kviečia į Atvirų durų dienas

Išskirtinio gyvenamųjų namų komplekso statybos kairiajame Nemuno krante, H. ir O. Minkovskių gatvėje, įgauna pagreitį. Pirmuoju „Nemunaičių“ statybų etapu „SBA Urban“ jau išplėtojo du gyvenamuosius pastatus, į kuriuos naujakuriai keltis galės šį rudenį. Bendrai projekte suplanuoti penki 6-8 aukštų namai, kuriuose – 169 butai. Esami ar būsimi kauniečiai gali rinktis 1-4 kambarių butus, o visi norintys pamatyti statybų eigą ir realius vaizdus iš būsimų namų birželio 8-10 dienomis kviečiami į „Nemunaičių“ Atvirų durų dienas.

„Nemunaičiai“ – neeilinis, centrinėje Kauno dalyje kuriamas aukštos kokybės modernus kvartalas. Vos 15 metrų nuo Nemuno kranto nutolusiuose išskirtinės architektūros namuose bus įrengti 169 A+ energetinės klasės 1-4 kambarių butai, kurių plotai svyruos nuo 31 iki 120 kvadratinių metrų. Kiekvienas butas lauks su įrengta daline apdaila.

Kaip pažymi „Nemunaičių“ projekto statybų vadovas Gediminas Janulevičius, visų „Nemunaičių“ namų statybos darbai vyksta pagal grafiką.

„H. ir O. Minkoviskių gatvėje statomi 5 gyvenamieji namai su požemine automobilių aikštele. Šiuo metu baigti pirmieji du – A ir B namų konstruktyvai, kuriuose 80 butų. Kitus namus planuojama baigti iki vasaros pabaigos“, – teigė G. Janulevičius ir pridūrė, kad pirmieji gyventojai raktus nuo naujų namų gaus jau spalio-lapkričio mėnesį.

Trečiajame projekto name bus 24 1-4 kambarių butai, o ketvirtajame – 38, nuo 1 iki 3 kambarių.

„Iš viso projekte yra 169 butai, iš jų laisvų liko 30. Namai kruopščiai suprojektuoti taip, kad būtų panaudotas kiekvienas centimetras, o kiekvienas butas turėtų savo privalumą: neįtikėtinai gerą vaizdą į Nemuną, daug šviesos, sklindančios pro vitrininius langus, ar erdvų balkoną jaukiems vakarams“, – „Nemunaičių“ privalumus vardijo G. Janulevičius.

Naujas kvartalas Kaune „Nemunaičiai“ / Organizatorių nuotr.

Komercinių patalpų zona

Kaip pažymi G. Janulevičius, bendras kvartalo paveikslas skiriamas į dvi juostas – palei Nemuno krantinę išsidėstę gyvenamieji namai, o nuo gatvės juos skiria technologiškai pažangūs biurų pastatai su komercinėmis patalpomis.

Čia pat bus įrengtos papildomos automobilių stovėjimo aikštelės ir kita verslui bei gyventojams naudinga infrastruktūra.

Nemuno krantinės rekonstrukcija

„Nemunaičių“ projekto detales „SBA Urban“ apgalvojo iki smulkmenų taip, kad pastatai darniai įsilietų tiek į urbanistinį, tiek ir į žalią šios miesto dalies peizažą.

Kartu su pirmaisiais namais laipsniškai tvarkoma ir kvartalo teritorija – jau baigta krantinės rekonstrukcija. Čia numatoma daug laisvalaikio zonų, bus įrengtas amfiteatras, dviračių ir pėsčiųjų takai.

„Kvartale bus sukurtos bendruomenei skirtos erdvės, vaismedžių zonos, pilnai rekonstruota Nemuno krantinė. O svarbiausia, kad visi čia gyvenantys bus pirmoji „Nemunaičių“ karta – ta karta, kuri formuos čia bendruomenę, nustatinės savo taisykles“, – džiaugėsi G. Janulevičius.

Naujas kvartalas Kaune „Nemunaičiai“ / Organizatorių nuotr.

Atvirų durų dienos

Naujajame mikrorajone veiklos turės ir gyventojai, ir biurų nuomininkai, o savaitgaliais miestiečius trauks renginiai ir laisvalaikio pramogos. Baigus įgyvendinti aplink planuojamus Kauno miesto savivaldybės projektus, nuo miesto centro naujasis mikrorajonas pėstiesiems ir dviratininkams bus pasiekiamas lengvai ir greitai – vos per 10-15 minučių.

Pamatyti realius vaizdus iš būsimų namų ir suprasti, koks jausmas gyventi „Nemunaičiuose“, naujakuriai galės Atvirų durų dienų metu birželio 8-10 d., H. ir O. Minkovskių g. 41B.

Į visus klausimus atsakys pardavimų vadovė Viktorija Pozingytė ir komanda. Registracija vyksta el. paštu viktorija@nemunaiciai.lt.

Daugiau informacijos apie Atvirų durų dienas geriausioje Kauno pusėje čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA