Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto studentai: patrauklios studijų programos ir plačios galimybės savirealizacijai | Kas vyksta Kaune

Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto studentai: patrauklios studijų programos ir plačios galimybės savirealizacijai

Organizatorių nuotr.

Siekiant supažindinti būsimus studentus, svarstančius apie komunikaciją anglų ir lietuvių kalbomis ar savirealizaciją vizualaus meno srityse, su studijų bei karjeros galimybėmis, padėti išsklaidyti abejones dėl specialybės pasirinkimo, Kauno kolegijoje suburta studentų–ambasadorių komanda, kurią sudaro skirtingų studijų programų atstovai, teikiantys realia patirtimi paremtas konsultacijas būsimiems studentams, planuojantiems ateityje dirbti žiniasklaidos kanaluose, vertimų biuruose, komunikacijos ir informacijos srityse, naujienų portaluose ar ketinantiems užsiimti kūrybine veikla.

Tad susipažinkite su Kauno kolegijos studentais–ambasadoriais: Menų ir ugdymo fakulteto Kalbų centre Anglų kalbos ryšiams su visuomene studijų programą studijuojančia Monika Antiuchovaite ir Menų akademijos Fotografijos studijų programos studente Gustina Keturakyte

Pasirinkimą studijuoti lėmė noras išbandyti save, plačios galimybės

Reikėtų pažymėti, jog Menų ir ugdymo fakultetas yra kitoks, nes jį sudaro net trys padaliniai: Menų akademija, Kalbų centras ir Pedagogikos katedra. Fakulteto bendruomenė – pagarbų ryšį su studentais kuriantys vadovai ir studijų programų koordinatoriai, darbo valandų neskaičiuojantis akademinis personalas ir visada pasiryžę padėti administracijos darbuotojai –  deda visas pastangas, kad čia studijuojantiems jauniesiems specialistams studijos būtų įdomios, skatinančios tobulėti, atveriančios kelią savirealizacijai, užsibrėžtų tikslų siekimui.

Kalbų centre realizuojama Anglų kalbos ryšiams su visuomene studijų programa yra lyg „du viename“: anglų kalba, kurią drąsiai galima vadinti tarptautinio bendravimo standarto kalba, ir ryšiai su visuomene, svarbūs kiekvienai įstaigai, įmonei, kuri rūpinasi savo reputacija, įvaizdžiu ir nori palaikyti ilgalaikį bendradarbiavimą su tikslinėmis grupėmis.

Patirtį kaupiančiai programos studentei M. Antiuchovaitei – tai ne pirmos studijos. „Pirmąjį kartą stodama į Kauno kolegiją, buvau pasirinkusi kitą studijų programą ir mano pasirinkimas nepasiteisino, todėl teko padaryti kelių metų pertrauką. Tačiau tvirtai žinojau, kad į Kauno kolegiją noriu sugrįžti.“ Antrą kartą stodama, mergina pasirinko sau artimą sritį ir tuo džiaugiasi: „Turiu galimybę studijuoti ne tik anglų kalbą, bet ir kitus man įdomius dalykus.“

Kauno kolegijos studentė Monika Antiuchovaitė / Organizatorių nuotr.

Menų akademijoje realizuojamoje Fotografijos studijų programoje įgyjamos žinios tiek apie konceptualią, tiek apie komercinę fotografiją, šios dvi skirtingos fotografijos rūšys išbandomos teoriškai bei praktiškai. Svarbu yra tai, kad per trejus studijų metus studentui suteikiamas visas, profesionaliam fotografui reikalingas, žinių bagažas.

Pirmoji studentės G. Keturakytės pažintis su šia programa įvyko atvirų durų dienos renginyje. „Man labai patiko aplinka, atmosfera, žmonės ir pati studijų programa, suteikianti plačias galimybes, siekti savo tikslų. Taip pat dėstytojai, skatinantys judėti į priekį, besidalijantys asmenine patirtimi.“ Mergina jau nuo 2015 metų domisi ir užsiima fotografija, o pirmi teigiami įspūdžiai tapo stipria motyvacija studijų pasirinkimui Kauno kolegijoje ir savirealizacijai.

Fotografijos studijų programa Kauno kolegijoje / Organizatorių nuotr.

Pirmaisiais studijų metais netrūko veiklų, susipažinimo su studijomis

Anglų kalbos ryšiams su visuomene studentė M. Antiuchovaitė teigia, jog nors ir teko patirti nerimą, nežinomybę, pirmaisiais studijų metais netrūko teigiamų įspūdžių, įvairių veiklų: „Žinoma, buvo nedrąsu, kadangi turėjau gana ilgą pertrauką tarp studijų, kilo abejonių, ar pritapsiu, nenorėjau būti atsiskyrusi nuo savo grupės. Tačiau pradėjus studijuoti viskas vyko sklandžiai: buvo suteikiama visa reikiama informacija, aktyviai įsitraukėme į Kalbų centro veiklas, o labiausiai įsiminė žmonės, su kuriais susipažinau studijų metu.“

„Pirmi metai Fotografijos studijų programoje skirti susipažinti su fotografijos istorija, piešimo ir kompozicijos pagrindais, architektūros fotografija, alternatyviais fotografijos procesais, o taip pat lavinti gebėjimus studijuojant kūrybinį rašymą. Daug dirbome ir laboratorijoje su juostomis, ryškinimu, ir nuotraukų spauda. Bendradarbiaudami su kitų studijų programų studentais, fotostudijoje realizavome bendrus projektus“, – pirmųjų studijų metų patirtį bei veiklų įvairovę vardija G. Keturakytė.

Kauno kolegijos studentė Gustina Keturakytė / Organizatorių nuotr.

Žinutė būsimiems studentams: išdrįskite atrasti save, stokite, mes jūsų laukiame

Kauno kolegijos studentės skatina būsimus studentus, ieškančius draugiškos ir visais klausimais padėti pasiruošusios bendruomenės, studijų, kuriose įgyjamas tvirtas teorinių žinių pagrindas ir maksimaliai lavinami praktiniai įgūdžiai, rinktis studijas Kauno kolegijoje.

„Skatinčiau nebijoti ir būti drąsiems, nes išdrįsus veikti galima pasiekti labai daug. Drąsiai priimkite sprendimus ir atraskite tai, kas sekasi geriausiai,“ – skatina M. Antiuchovaitė.

„Jeigu be fotoaparato neišeinate iš namų, mėgstate įamžinti akimirkas, bendrauti, o norite išmokti daug naujų, įdomių dalykų, susijusių su fotografija – mes laukiame jūsų visų. Esame draugiški ir pasiryžę padėti, o Pelėdų kalno, kur esame įsikūrę, atmosfera – nereali“, – akcentuoja G. Keturakytė.

Kauno kolegija, siekdama stojančiuosius supažindinti su studijų programomis, kviečia būsimuosius studentus kreiptis į studentus–ambasadorius, kurie yra pasiruošę atsakyti į rūpimus klausimus ir pasidalyti savo įspūdžiais apie studijas Kauno kolegijoje. Studentų–ambasadorių kontaktus galima rasti Kauno kolegijos „Instagram“ paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA