Pamatykite: paskutinės P. Jankūno karjeros akimirkos | Kas vyksta Kaune

Pamatykite: paskutinės P. Jankūno karjeros akimirkos

Bronzinis Kauno ir Šiaulių susitikimas pentkadienio vakarą buvo paskutinis ilgamečio „Žalgirio“ kapitono P. Jankūno karjeroje. 18 sezonų legendinės Kauno komandos marškinėlius vilkėjęs krepšininkas pirmadienį paskutinį kartą žengė ant parketo namų arenoje, o Šiauliuose šiandien užbaigė žaidėjo karjerą.

P. Jankūnui 2003 m. debiutuojant „Žalgiryje“, ekipos vyriausiuoju treneriu buvo dabartinis „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika. Pagerbdamas trenerį, po finalinio švilpuko P. Jankūnas įteikė A. Sireikai savo 13-u numeriu pažymėtus marškinėlius.

Kauno „Žalgirio“ kapitonas 15 kartų tapo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu ir yra vienas iš dešimties rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų, per karjerą stipriausiame klubiniame Senojo Žemyno čempionate sumetęs daugiau nei 3000 taškų. LKL gyvai krepšinio legendai sukūrė nedidelį dokumentinį filmą.

Pirmadienį „Žalgirio“ arenoje vykusios trečios LKL mažojo finalo serijos rungtynės buvo skirtos P. Jankūnui: aistruoliai pamatė specialų rungtynių pristatymą, 13-u numeriu buvo pažymėtas centrinis „Žalgirio“ arenos parketo apskritimas, o visų komandos krepšininkų marškinėlius papuošė P. Jankūno pavardė.

„Daug emocijų buvo, atrodė, viską nustūmiau į šalį ir susikaupiau rungtynėms, tada sūnūs, visi draugai palinkėjimus sakė, tas filmukas sugraudino. Gerbėjai, šeima susirinkę, fanai atėjo į ketvirtąjį kėlinį, skanduotės mano atžvilgiu – buvo smagu.

Dažniausiai negirdi, ką skanduoja, bet šį kartą girdėjau ir tai jaudina. Buvau pasiruošęs toms rungtynėms, bet kažkur truputėlį pramušė. Ačiū gerbėjams, kurie po tokio „įspūdingo“ sezono dar atėjo į areną ir parodė pagarbą“, – po rungtynių spaudos konferencijoje teigė P. Jankūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA