Kaunietė negali patikėti: automobiliui nutrenkus šunį, baudą sumokėjo pati | Kas vyksta Kaune

Kaunietė negali patikėti: automobiliui nutrenkus šunį, baudą sumokėjo pati papildyta Kauno savivaldybės komentaru

Skaitytojos nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoją ištiko neeilinė situacija. Romainiuose, Lubinų gatvėje, balandžio 13-osios rytą moteris ramiai vedžiojo šunį, tačiau situacija greitai pasikeitė. Važiavęs automobilis kliudė augintinį, kuris patyrė kelis sunkius lūžius. Ne gana to, kaltininkas nebuvo surastas iškart, o bauda skirta nukentėjusio augintinio šeimininkei. 

Kaip nurodo skaitytoja, incidentas įvyko balandžio 13 dieną 7 valandą ryte, kurio metu kaltinamasis pasišalino iš įvykio vietos. Nors šuo buvo su pavadėliu, tačiau, moters teigimu, ji nepastebėjo atvažiuojančios transporto priemonės, mat pėsčioji ėjo automobilių važiavimo kryptimi. Lubinų gatvėje nėra sutvarkytas kelias pėstiesiems, tad tenka vaikščioti kelkraščiu, būtent todėl nelaimė ir įvyko.

„Klaidą padariau, kad ėjau automobilių važiavimo kryptimi ir nemačiau atvažiuojančio automobilio, kuris partrenkė mano augintinį ir palikęs nuvažiavo. Tačiau net ir tokiu atveju, jeigu eini prieš automobilių važiavimo kryptį, Lubinų gatvėje visi važiuoja kas kaip nori ir vis tiek atsiduria prie pat tavęs, tad kokia išeitis? Eiti priešinga kryptimi?“, – piktinosi skaitytoja.

Augintis patyrė kelis lūžius – vienas dešinio klubakaulio-kryžkaulio sąnario ir kitas kairiojo sėdinkaulio. Kaip pasakoja skaitytoja, dar buvo užfiksuotas dešinio klubo išnirimas, dėl kurio teko daryti operaciją ir praėjus nemažam laikui po jos, šuo vis dar sunkiai vaikšto, vargiai atgauna jėgas.

Kreipusis į policiją, moteris liko nustebinta. Jai pačiai skirta bauda pagal ANK 428 str. 6 d., kuris, remiantis baudžiamuoju kodeksu, numatomas kaip Pėsčiųjų ir kitų kelių eismo dalyvių padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas, o užtraukiama bauda yra nuo dešimt iki dvylikos eurų.

„Dar ir pati gavau baudą už tai, kad ėjau ne ta puse. Bet kiekvieną rytą tokiu laiku vaikšto kelkraščiu vaikai, o jeigu vieną rytą nutrenks kažkieno vaiką ir pabėgs iš eismo įvykio vietos? Lietui palijus, vienoje pusėje būna vien balos, o kitoje – net vaikščioti neįmanoma. Gatvė visa duobėta, todėl automobiliai važinėja tarsi slalomo trasoje“, – savo mintis dėstė moteris.

Nors vėliau kaltininkas buvo identifikuotas, tačiau neužteko įrodymų, jog būtų nubaustas.

Kaip nurodo Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, pirminė informacija gauta šių metų balandžio 13 d. apie 11.55 val., jog tos pačios dienos rytą, apie 7.10 val. Kaune, Romainiuose, Lubinų g., automobilis kliudė šunį. Šuo sužeistas, išvežtas į veterinarijos kliniką. Tikslinant aplinkybes ir nustačius automobilį vairuojantį asmenį, šių metų gegužės 19 d. tyrimas dėl eismo įvykio nutrauktas, nes nėra filmuotos medžiagos ar kitų įrodymų, kad automobilis, vairuojamas asmens, kliudė šunį.

„Gegužės 23 d. pėsčiajai surašytas protokolas pagal KET 37 punktą už ėjimą kelkraščiu pagal automobilių važiavimo kryptį. Pagal surašytą protokolą skirta pusė minimalios baudos, tai yra, 5 Eur. Moteris turi teisę nesutikti su pažeidimu ir nemokėti baudos, tuomet lauktų bylos nagrinėjimas. Jei netenkins ir šis sprendimas, tada turės teisę apskųsti teismui. Automobilį vairavusiam asmeniui protokolas nesurašytas, kadangi nėra įrodymų, jog asmuo pažeidė KET taisykles, dėl ko buvo sužalotas šuo“, – apie įvykusią situaciją komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, nuo praėjusių metų pradžios iki šios dienos, gegužės 24 d., Kaune, Romainiuose, Lubinų g., dėl nukentėjusių pėsčiųjų ir keturkojų iš viso gauti 2 pranešimai (įskaitant ir minėtąjį incidentą).

Papildyta gegužės 25 d.

Apie Lubinų gatvės rekonstrukciją pakomentavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„Šioje gatvėje remonto darbai bus atliekami po Romainių g. rekonstrukcijos. Lubinų g. lietaus surinkimo tinkas turi susijungti su Romainių g. lietaus tinklu. Gatves tvarkome prioritetų tvarka ir pirmiausiai dėmesys skiriamas pagrindinėms, kuriose yra didžiausi automobilių srautai bei infrastruktūros gerinimas reikalingas viešajam transportui. Taip pat toms gatvėms, kurios veda į mokyklas, darželius ar gydymo įstaigas.

Šiemet daug dėmesio bus skirta sparčiai augantiems mikrorajonams, tarp jų – ir Romainiams. Numatyta rekonstruoti pagrindinę Romainių gatvę. Prieš važiuojamosios dalies ir takų sutvarkymą ruošiamasi pakeisti požemines komunikacijas – pakloti naują lietaus surinkimo tinklą, į kurį susijungs visos kitos aplinkinės gatvės. Kartu su važiuojamąja dalimi ir takais planuojama atnaujinti apšvietimą bei kitą reikalingą infrastruktūrą“, – teigė A. Pakalniškis.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, žmonės, kuriems reikalinga greita rekonstrukcija, gali patys finansiškai prisidėti prie išlaidų, mat taip darbai vyks greičiau.

„Per pastaruosius kelerius metus Romainiuose tvarkėme Bivylių, A. Šapokos, Mosėdžio, Lubinų, Kudrėnų, E. Volterio ir J. Semaškos gatves. Dalį jų atnaujinome kompleksiškai, su apšvietimu ir takais. Ilgiau laukti nenorintys gyventojai gali pasidalinti 50 proc. išlaidų su Kauno miesto savivaldybe. Pasinaudojus šia galimybe, Romainiuose jau išasfaltuotos Maumedžių, Kaimelės gatvės, taip pat Bernatonių g. atkarpa nuo Bivylių iki Vijūkų g.“, – komentavo A. Pakalniškis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA