Viena diena pasimėgavimui: termometrų stulpeliai šoktels net iki 18 laipsnių | Kas vyksta Kaune

Viena diena pasimėgavimui: termometrų stulpeliai šoktels net iki 18 laipsnių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio dieną aukštesnio slėgio laukas trauksis į rytus, iš vakarų artės mažai aktyvus žemesnio slėgio laukas. Visoje šalyje debesų bus nemažai, tačiau tankiausi debesys slinks per šiaurės vakarinius rajonus, likusioje šalies dalyje debesys bus retesni, dangus giedresnis.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, įdienojus ir po pietų į dalį šiaurės vakarinių Lietuvos rajonų atkeliaus lietus, tačiau daugiausia jis bus negausus, pietrytinėje Lietuvos pusėje lietaus tikimybė bus maža. Vėjas pūs iš pietryčių, pietų, vakariniuose rajonuose po pietų jis suksis iš pietvakarių, vakarų, pūs 6-11 m/s greičiu.

Šalį trumpam užplūs šiltesnio oro masė, todėl popietę temperatūra kils iki 13-18 laipsnių šilumos, tik prie jūros temperatūra nekils aukščiau 10-12 laipsnių.

Penktadienį per šalį slinks nelabai aktyvus ciklonas, bet to užteks, kad orai subjurtų. Dangus daugiausia bus apniukęs, tiek naktį, tiek dieną daug kur protarpiais palis, bet daugiausia negausiai.

Naktį vėjas daugiausia pūs iš vakarų, 4-9 m/s greičių, dieną papūs stipresnis ir žvarbesnis šiaurės vakarų, šiaurės vėjas, jis pūs 8-13 m/s greičiu. Debesuotą naktį temperatūra nekris žemiau 2-7 laipsnių šilumos, bet dieną plūstant šaltesniam orui nebekils aukščiau 6-11 laipsnių.

Šeštadienį žemo slėgio sūkurys iš lėto tols į rytus. Vyraus debesuoti orai, pragiedrulių bus nedaug. Dar daugelyje rajonų, bet daugiausia Rytų Lietuvoje, lankysis krituliai, daugiausia tai bus nedidelis lietus ar šlapdriba.

Pūs palyginti stiprus šiaurės vakarų, šiaurės vėjas, vietomis gūsiai sieks 15-18 m/s. Naktį temperatūra pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 šilumos, dieną šils tik iki 4-9 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA