Pavasariškos „Iki“ kulinarijos naujienos: nuo sveikuoliško Kijevo kotleto iki egzotiškų salotų – Kas vyksta Kaune

Pavasariškos „Iki“ kulinarijos naujienos: nuo sveikuoliško Kijevo kotleto iki egzotiškų salotų

Prekybos tinklas „Iki“ atnaujino pavasario kulinarijos asortimentą ir siūlo paskanauti skirtingų patiekalų: nuo Azija kvepiančių iki sveikesnių, tačiau lygiai tokių pat skanių tradicinių patiekalų versijų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, teigia, kad ruošiant pavasario kulinarijos naujienų receptus daug dėmesio skirta ypatingiems skoniams, kuriuos padiktuoja ir lietuvių pamėgta tradicinė, ir įvairių pasaulio šalių virtuvės.

„Norėdami „Iki“ pirkėjams suteikti kuo didesnę kulinarijos gaminių įvairovę, nuolat atnaujiname savo asortimentą. Nuo kovo 10-osios pristatome naujų receptūrų kulinarijos gaminių, kuriuos įkvėpė tiek lietuviška, tiek kitos mėgstamos pasaulio virtuvės. Be to, pavasarį, kai norisi lengvesnio maisto, esame paruošę ir gausų įvairiausių salotų pasirinkimą. Pastebime, kad pirkėjai, rinkdamiesi kulinarijos gaminius, daug dėmesio skiria jų kokybei, domisi gaminių sudėtimi, todėl nuolat siekiame suderinti optimalius receptus ir geriausią skonį“, – sako V. Budrienė.

Cezario Bagelis / Organizatorių nuotr.

Nuo Žemaičių blynų su lęšiais iki marokietiško troškinio

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad pavasarį pirkėjams pristatomos skirtingais skoniais, kvapais ir spalvomis akį traukiančios naujienos iš Azijos, Amerikos, Švedijos, Maroko, Meksikos virtuvių, be to, siūloma ir naujų klasika tapusių patiekalų versijų.

„Tradicinius ir nuo seno Lietuvoje mėgstamus patiekalus pritaikėme tiems, kurie stengiasi maitintis sveikiau. Pavyzdžiui, daugelį metų populiariausių kulinarijos gaminių sąrašo viršuje besipuikuojantį Kijevo kotletą nuo šiol siūlome ne tik su tradiciniu sviesto, bet ir bolivinių balandų įdaru. Žemaičių blynus paruošėme su lęšiu įdaru ir nuo šiol šiuo patiekalu mėgautis galės ir vegetarai. Iš atnaujinto tradicinių patiekalų asortimento pirkėjams pasiūlysime vištienos maltinių su kuskusu“, – teigia V. Juodkazienė.

Kaip pasakoja „Iki“ atstovė, asortimentą papildė ir didelis azijietiškų patiekalų pasirinkimas. Mėgstantiems lengvesnį, sveiką maistą patiks azijietiškos ryžių makaronų salotos su vištiena, kurios pagamintos iš virtų ryžių makaronų, marinuotų morkų, keptos vištienos filės, sojos pupelių, saldaus sojų padažo, paprikos, ridikėlių, sezamų aliejus, „Sriracha“ padažo ir kitų prieskonių.

Vieno kąsnio vištiena su padažu / Organizatorių nuotr.

Taip pat, pasak „Iki“ atstovės, asortimente yra ir azijietiškos makaronų salotos su grybais. Mėgstantiems aštriau dėmesį patraukti turėtų meksikietiškos salotos pagamintos iš raudonųjų konservuotų pupelių, kukurūzų, paprikos, sūrio, svogūnų bei Chalapos paprikų.

Tiems, kuriems norisi sočiau, „Iki“ siūlo amerikiečių vakarienės klasika tapusio patiekalo – makaronų su sūriu. Šio patiekalo pirkėjai rasti galės net kelių rūšių: pagaminto su čederio sūriu ir šoninine arba su plėšyta barbekiu kiauliena. Klasikinio skonio mėgėjai ras ir tradicinių švediškų mėsos kukulių su bulvių koše ir bruknių padažu, o tie, kurie labiau mėgsta egzotiką – marokietiško troškinio su ryžiais, avinžirniais, morkomis ir kitomis daržovėmis.

Pasak prekybos tinkle „Iki“ dirbančios maisto žinovės, užkandžiai taip pat neliko pamiršti, todėl nuo šiol pirkėjai lentynose galės rasti mėgstamų vištienos kąsnelių su saldžiarūgčiu padažu. Sumuštinių mėgėjų taip pat laukia staigmena – originalaus skonio riestainio sumuštinis su Cezario salotų ingredientais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA