Kauno sporto halės rekonstrukcijos finale – defektai ir brokas, darbai vėluoja | Kas vyksta Kaune

Kauno sporto halės rekonstrukcijos finale – defektai ir brokas, darbai vėluoja

Kauno sporto halė / Kaunas.lt nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi skaitytojas, kuris pamatė rekonstruoti baigiamos Kauno sporto halės rezultatus. Anot jo, palikta daug broko, o susisiekus su Kauno miesto savivaldybės atstovais, šie patvirtino defekto faktą, bet vykstančių darbų fiksuoti neleido.

„Išlietas betonas pradėjo keltis į viršų, akivaizdžiai matomas brokas. Mačiau, kaip rovė betoną ir iš naujo liejo. Galvojau, užeisiu, pažiūrėsiu, bet viskas aptverta, nieko neįleidžia į vidų. Matyt, viską aptvėrė dėl netinkamų grindų, bet tikėtina, kad galėjo dar atsirasti papildomo broko“, – teigė skaitytojas.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno miesto savivaldybe ir paprašius sudaryti galimybę patekti į rekonstruojamą sporto halę, po savaitės sulaukta atsakymo, kad šiuo metu neįmanoma šio prašymo įgyvendinti, nes pašaliniai asmenys į statybų aikštelę nėra įleidžiami. Kauno miesto savivaldybės administracijos Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius sakė, jog darbo metu buvo pastebėti keli defektai.

„Darbų priėmimo metu buvo pastebėta įvairių defektų, statybininkų nekokybiškai atliktų darbų. Tai mūsų netenkino, tad įpareigojome rangovus pašalinti visus defektus. Šiuo metu kaip tik ir vyksta jų koregavimo darbai“, – komentavo V. Abramavičius.

Kauno sporto halė turėjo būti atidaroma šių metų pavasarį. Paklausus, ar atidarymo laikas prasitęs, Statybos valdymo skyriaus vedėjas tikisi, jog legendinės sporto halės durys kauniečiams ir miesto svečiams atsivers vasarą.

„Tikimės, jog defektus pavyks pašalinti kaip įmanoma greičiau ir Kauno sporto halė kauniečiams bus atverta šią vasarą (tikimasi spėti kartu su S. Dariaus ir S. Girėno stadiono atidarymu)“, – teigė V. Abramavičius.

Darbai užsitęsė kur kas ilgiau nei planuota

Rekonstrukcijos darbus atlieka statybų bendrovė „Versina“, rekonstrukcijos darbų vertė siekia beveik 10 mln. eurų. Pagal Registrų centro pateikiamus duomenis, minėtos įmonės bendra apyvarta 2019 m. siekė 15 mln. eurų, 2020 m. – beveik 14 mln. eurų.

Kauno sporto halės rekonstrukcija prasidėjo 2019-ųjų gegužę. Tuomet buvo planuojama, kad darbai bus baigti per 15 mėnesių.

„Rangovai įsipareigojo per 15 mėnesių atlikti darbus“, – pradedant objekto rekonstrukciją kalbėjo Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas. Kaip skaičiuoja portalas „Kas vyksta Kaune”, darbai užsitęsė gerokai ilgiau. Dabar planuose juos pabaigti šią vasarą, tad darbų terminas pailgėjo iki 25 mėnesių.

Lankytojams numatyta 2,5 tūkst. vietų

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog Kauno sporto halėje vyks numatytos įvairios treniruotės, neformaliojo ugdymo užsiėmimai, kultūriniai renginiai ir bendruomeninės veiklos. Skaičiuojama, kad per savaitę įvairių sporto šakų užsiėmimus savo šlovinga istorija garsėjančioje halėje lankys apie 500 Kauno mokinių. Dar tiek pat jų užsiims neformaliojo ugdymo veiklomis suplanuotose naujose konferencijų erdvėse.

Kaip numatyta projekte, halėje bus įrengtos teleskopinės tribūnos, kurias bus galima stumdyti. Lankytojams numatyta iki 2,5 tūkst. vietų. Specialios akustinės užuolaidos leis didžiulę erdvę padalinti į 4 atskiras erdves, kuriose galės vykti skirtingi užsiėmimai.

Antrajame aukšte įrengtos šešios universalios patalpos po 50 kvadratinių metrų, taip pat multifunkcinė erdvė su transformuojamomis pertvaromis. Joje gali būti įrengtos drabužinės, ekspozicijos, taip pat dalis stacionarių tribūnų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA