Kauno merui V. Matijošaičiui sutriko sveikata | Kas vyksta Kaune

Kauno merui V. Matijošaičiui sutriko sveikata

/ R. Tenio nuotr.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis trečiadienį turėjo susitikti su premjere Ingrida Šimonyte, tačiau neatvyko, nes sutriko sveikata. Kiek anksčiau vicemeras Andrius Palionis teigė, jog į susitikimą meras nenuvyko dėl pasikeitusios darbotvarkės.

„Vykstant į Vilnių (į susitikimą su premjere – aut. past.) staiga pablogėjo savijauta, todėl planuotame susitikime sudalyvauti negalėjau. Apgailestauju dėl to ir tikiuosi su premjere neilgai trukus susitikti. Žinau, kad vicemeras ir administracijos direktorius apie suplanuotus klausimus pasikalbėjo su ministrės pirmininkės komanda“, – portalui 15min prisipažino V.Matijošaitis.

Naujienų portalo žiniomis, Kauno meras trečiadienį konsultavosi su savo kardiologu.

Pastarosiomis dienomis Kauno meras sulaukė nemažai kritikos, dėl jo šeimos valdomos įmonės „Vičiūnai grupė“ darbo Rusijoje.

Kovo 1 dieną meras dalyvavo Kauno ledo rūmų atidarymo šventėje, čia kalbėdamas ant scenos akivaizdžiai jaudinosi. Vėliau žurnalistų paklaustas apie verslo ryšius su Rusija ir apie darbuotojus Ukrainoje jis graudinosi, teigdamas, jog jautresnis tapo po žmonos mirties.

„Negalvokit, kad graudinuosi dėl to, kad daiktų gaila. Ne… Žmonių gaila, su kuriais dirbai, o jie dabar su automatais“, – Kauno ledo rūmų atidaryme tuomet kalbėjo V. Matijošaitis.

Tą pačią dieną vykusiame neeiliniame Kauno tarybos posėdyje meras sulaukė nemažai kritikos iš opozicijos narių, kurie teiravosi, kodėl vėluota surengti posėdį, taip pat vėluojama nutraukti ryšius su Rusijos miestais ir ar „Vičiūnai“ atsisakys verslo Rusijoje. Vėliau nuskambėjo ir raginimai atsistatydinti.

„Mere, būkite tikras vyras: atsistatydinkite ir nedarykite Kaunui gėdos“, – trečiadienį išplatintame pranešime spaudai siūlė Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ Kauno miesto savivaldybės taryboje seniūnė Edita Gudišauskienė, rašė 15min.

„Vičiūnių grupės“ situaciją dėl darbo Rusijoje pakomentavo jos vadovas, mero sūnus, Šarūnas Matijošaitis.

„Situacija kasdien sparčiai blogėja, prieitas kritinis taškas. Pilnai suprantame esamą padėtį dėl verslo Rusijoje ir priimame būtinus, neatidėliotinus sprendimus.

Šių dienų akivaizdoje imamės kardinalių pokyčių ir koncentruojamės į verslo dalies Vakaruose išsaugojimą. Turime išlaikyti 5000 darbo vietų mūsų šalyje. Jaučiame atsakomybę ir prieš mūsų darbuotojus Ukrainoje bei visoje Europoje“, – teigė Š. Matijošaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA