Situaciją dėl „Vičiūnų grupės“ darbo Rusijoje pakomentavo jos vadovas Š. Matijošaitis | Kas vyksta Kaune

Situaciją dėl „Vičiūnų grupės“ darbo Rusijoje pakomentavo jos vadovas Š. Matijošaitis

BNS 2022/03/02 18:55
Šarūnas Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

Vienos didžiausių maisto gamybos grupių „Vičiūnų grupė“ vadovas Šarūnas Matijošaitis sako, kad grupė dėl verslo Rusijoje priima „būtinus, neatidėliotinus sprendimus“.

Daliai Lietuvos verslo atsisakant ryšių su Rusija dėl jos pradėto karo Ukrainoje, konkrečių sprendimų jis nekomentavo, tačiau tvirtino, jog grupė imasi kardinalių pokyčių ir koncenruojasi į verslo dalies Vakaruose išsaugojimą.

„Situacija kasdien sparčiai blogėja, prieitas kritinis taškas“, – trečiadienį išplatintame pranešime sakė Š. Matijošaitis.

„Pilnai suprantame esamą padėtį dėl verslo Rusijoje ir priimame būtinus, neatidėliotinus sprendimus. Šių dienų akivaizdoje imamės kardinalių pokyčių ir koncentruojamės į verslo dalies Vakaruose išsaugojimą“, – teigė „Vičiūnų grupės“ vadovas.

„Turime išlaikyti 5000 darbo vietų mūsų šalyje. Jaučiame atsakomybę ir prieš mūsų darbuotojus Ukrainoje bei visoje Europoje“, – pridūrė jis.

Pirmadienį Š. Matijošaitis teigė, kad grupės veikla Rusijoje yra apsunkinta ir kai kuriose sferose sustabdyta.

Dalis „Vičiūnų grupės“ produkcijos gaminama Kaliningrado srityje ir yra parduodama Rusijoje, kitose Rytų rinkose.

Anksčiau žiniasklaida skelbė, jog jų produkcija parduodama ir Rusijos aneksuotame Kryme. Tada grupė teigė negalinti kontroliuoti tai darančių prekybininkų.

„Vičiūnų grupė“ taip pat valdo įmonę Ukrainoje, jos filialai veikia Kijeve, Charkove, Dnepropetrovske, Odesoje ir Ivano Frankivske.

Grupė teigia produkciją teikianti į daugiau nei 60 pasaulio rinkų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA