Šiandien spręsis „gpaso” likimas | Kas vyksta Kaune

Šiandien spręsis „gpaso” likimas

BNS 2022/02/02 08:04
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje spręs dėl galimybių paso (gpaso) atsisakymo, privalomojo testavimo pokyčių.

Apie tai, kad Ministrų kabinetas turėtų panaikinti „gpasą”, praėjusią savaitę pranešė premjerė Ingrida Šimonytė. Šiam sprendimui pirmadienį pritarė ir Vyriausybės nepriklausomų ekspertų taryba.

Pernai gegužę Vyriausybė patvirtino „gpasą” asmenims, turintiems imunitetą ar neigiamą koronaviruso testo rezultatą. Šiuo metu jis suteikia galimybę lankytis didesniuose prekybos centruose, laisvalaikio, pramogų, maitinimo, paslaugų įstaigose, renginiuose.

Dėl omikron atmainos fiksuojant susirgimus ir tarp paskiepytųjų, o ligos eigai tapus lengvesne, pastaruoju metu imta abejoti reikalingumu ir toliau Lietuvoje naudoti „gpasą”.

Trečiadienį Vyriausybė taip pat planuoja keisti nutarimą, reglamentuojantį privalomą testavimąsi dėl COVID-19 tam tikrų profesijų atstovams.

Sveikatos apsaugos ministerija sausio viduryje Vyriausybei siūlė nustatyti, kad testuotis dėl COVID-19 būtų privaloma tik sveikatos priežiūros ir socialines paslaugas teikiančių įstaigų darbuotojams. Tačiau tuomet šis klausimas atidėtas.

Šiuo metu tą taip pat privaloma daryti švietimo paslaugas teikiantiems, vaistinių, viešojo maitinimo, viešojo transporto, gamybos, viešojo maitinimo ir kitų sektorių darbuotojams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA