A. Armonaitė „gpasą“ siūlo stabdyti iškart, o ne etapais | Kas vyksta Kaune

A. Armonaitė „gpasą“ siūlo stabdyti iškart, o ne etapais

BNS / Ramūnas Jakubauskas 2022/01/30 20:32
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ekonomikos ir inovacijos ministrė Aušrinė Armonaitė sako siūlanti galimybių pasą stabdyti iškart, o ne etapais, ji taip pat ragina kolegas valdžioje neįvesti papildomų ribojimų verslui bei peržiūrėti atvykimo į Lietuvą sąlygas.

„Atsisakyti reikia ne etapais, ne sektoriais, ne po žingsnį, o iškart. Ir taip, tai reiškia daugiau atsakomybės patiems žmonėms“, – sekmadienį feisbuke rašė ministrė.

Jos teigimu, dokumento atsisakymas „neturi reikšti ir atvesti į papildomą ūkinių veiklų ribojimą, darbo laiko ribojimą, renginių ribojimą, ar karantiną bet kokia apimtimi“.

Taip pat galimybių pasas neturi reikšti papildomos naštos prekybininkams, maitinimo įstaigoms, kitiems paslaugų teikėjams, kurie šiuo metu tikrina klientų galimybių pasus.

„Tai reiškia, kad jeigu atsisakome GP (galimybių paso – BNS) – nebenustatinėkime kvadratūros ribojimų, neįvedinėkime papildomų kitokių patikrinimų prie įėjimų“, – feisbuke rašė ministrė.

Anot jos, kad „visa Europa“ šiuo metu svarsto laisvinti pandeminius kelionių reikalavimus, todėl, anot ministrės, laikas peržiūrėti ir atvykimo į Lietuvą sąlygas.

„Turime lanksčiau nustatyti saugias sąlygas asmenims atvykti, be painių išimčių ir biurokratinių procedūrų“, – teigė A. Armonaitė.

Ministrės teigimu, jeigu galimybių paso prireiktų ateityje, jis yra „kovos prieš pandemiją instrumentų dėžutėje“, tačiau dabar „jo taikymo tikslingumas tampa vis mažiau aktualus“.

„Dabar kiekvienas prisiimsime daugiau atsakomybės už savo sveikatą ir savo veiksmus. O skiepai lieka svarbiausias raktas į apsaugą nuo viruso“, – tvirtino ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Ateinančią savaitę Vyriausybė turėtų svarstyti galimybių paso stabdymą. Tai penktadienį pranešė premjerė Ingrida Šimonytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA