Kauniečiai užplūdo koronaviruso patikros punktą: nesimato eilės galo | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai užplūdo koronaviruso patikros punktą: nesimato eilės galo

Ėmus dominuoti itin greit plintančiai COVID-19 omikron atmainai ir naujų paros susirgimų skaičiams perkopus 5 tūkst., kauniečiai plūstelėjo į Jonavos gatvėje įkurtą patikros punktą. Antradienio popietę išsitirti atvykusiųjų eilė tęsėsi toli į Kleboniškio mišką, bandantys ją apvažiuoti, anot skaitytojų, pažeidinėjo Kelių eismo taisykles (KET).

„Kas vyksta prie testavimo punkto Kaune?“ – apie 12.30 val. užfiksuotas vaizdas nustebino naujienų portalo skaitytoją. Nuo Kleboniškio tilto važiuodama link miško moteris nufilmavo bent kelis šimtus metrų tįstančią eilę, kurios galo tiesiog nematyti.

Prieš vidurdienį į „Kas vyksta Kaune“ paskambinęs vyras piktinosi ne sudėtingu patekimu į patikros punktą, bėt dėl eilės susidariusiomis pavojingomis eismo sąlygomis. Esą, mėgindami aplenkti automobilių koloną, vairuotojai važiuoja į priešpriešinę eismo juostą, sudaro avarines situacijas.

Tiesa, po šio skambučio į Jonavos gatvę nuvykus portalo fotografui, transporto srautas, nors ir apsunkintas, čia judėjo sklandžiai, didelių sutrikimų ar pažeidimų nepastebėta.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad per pastarąją savaitę gauti keli pavieniai pranešimai apie eiles, susidariusias prie testavimo punkto.

14 val. duomenimis, po vieną pranešimą registruota sausio 19, 20 d. ir vienas – šiandien.

Kauno savivaldybės Ekstremalių situacijų ir operacijų valdymo centro vadovas Paulius Keras naujienų portalui komentavo, kad siekiama maksimaliai užtikrinti žmonių saugumą ir galimybes profilaktiškai testuotis bei vakcinuotis Kaune.

„Mobilus punktas Jonavos gatvėje dirba visu pajėgumu – šiandien atverta 4-a linija / palapinė testavimui. Skaičiuojama, kad per parą čia gali būti paimta iki 3 tūkst. ėminių“, – informavo P. Keras.

Kad procesai vyktų sklandžiai ir greitai, jis primena gyventojams laikytis keleto taisyklių:

– Iš anksto užsiregistruoti testavimui per sistemą 1808.lt. Asmenys be išankstinės registracijos nepriimami.
– Į punktą atvykti nurodytu laiku arba ne anksčiau nei 10 min. prieš jį.
– Su savimi turėti ir būti pasiruošus pateikti asmens tapatybę įrodantį dokumentą bei registraciją patvirtinančią trumpąją SMS žinutę.
– Patikros metu privalu laikytis čia dirbančių specialistų nurodymų – nelipti iš automobilio, atidaryti langą tik sulaukus tokio nurodymo, vykdyti instrukcijas dėl mėginio paėmimo.

Kauno kempinge (Jonavos g. 51A) įkurto koronaviruso tyrimų punkto koordinatorius Lukas Pavlavičius rugsėjo pabaigoje šoktelėjus testuojamųjų skaičiui aiškino, kad procesą trikdo žmonės, kurie užsiregistruoja, tačiau dėl įvairių priežasčių neatvyksta išsitirti.

Registracijos jie neatšaukia arba pamiršta tai padaryti, nors į tą vietą galėtų patekti kitas asmuo, taip būtų taupomas visų laikas.

Primename, kad sausio 24 d. Lietuvoje nustatyti 5122 nauji koronaviruso atvejai, mirė 14 žmonių, iš kurių 10 buvo nepasiskiepiję arba paskiepyti nepilnai. Iš viso užimtos 1045 COVID-19 gydymui skirtos lovos, reanimacijoje – 87.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA