Sureagavo į informaciją, jog „Žalgirio“ arenoje vykusiame priėmime svečiai nedėvėjo respiratorių: primygtinai jų reikalavome | Kas vyksta Kaune

Sureagavo į informaciją, jog „Žalgirio“ arenoje vykusiame priėmime svečiai nedėvėjo respiratorių: primygtinai jų reikalavome

BNS 2022/01/23 12:19
LRV nuotr.

Keli šimtai į priėmimą „Žalgirio“ arenoje pakviestų svečių vakaro metu dėvėjo respiratorius, teigia Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius.

Anot jo, apsaugos priemonės būdavo nuimamos tik užkandžiaujant arba kartais dėl triukšmo bendraujant.

„Tikrai buvo primygtinai ir griežtai prašoma dalyvių renginyje dėvėti apsaugos priemones ir net, sakyčiau, renginyje dalyvavusios premjerė su Seimo pirmininke uždavė labai aiškiai toną tam. Tikrai pavyzdingai visi stengėsi dėvėti respiratorius“, – sekmadienį BNS sakė patarėjas.

Anot jo, kadangi renginyje dalyvavo keli šimtai žmonių, buvo foninis triukšmas, todėl trumpam kai kurie svečiai galėjo nusiimti respiratorius vien dėlto, kad susikalbėtų.

„Galiu sąžiningai ir ramia širdimi pasakyti, kad respiratorių mes, kaip organizatoriai, buvo parūpinę prie įėjimo. Tikrai visi turėję. Visi, kas tuo metu nelaikė taurių rankose ar sumuštinių, kitų vaišių, stengėsi dėvėti respiratorius. Žinau, kad daugelis su respiratoriais ir į lauką išėjo stebėti didžiojo atidarymo“, – tvirtino T. Jarusevičius.

Kauno mero priėmimas / LRV nuotr.

Naujienų portalas lrytas.lt publikavo nuotraukas iš priėmimo, juose kai kurie politikai užfiksuoti nedėvintys apsaugos priemonių.

„Žinoma, vienos kitos akimirkos išvengti tikriausiai, kad nepavyksta, kada norisi pasikalbėti, vienas kitą išgirsti, bet tai buvo pavienės ir labai trumpos akimirkos“, – sakė Kauno mero patarėjas.

Priėmimas „Žalgirio“ arenos amfiteatre surengtas šeštadienį, likus porai valandų iki pagrindinio Kauno – Europos kultūros sostinės (KEKS) atidarymo renginio.

Į jį iš viso kviesta apie 700 žmonių – valstybės vadovai, užsienio svečiai, ambasadoriai, miestų-partnerių delegacijų atstovai ir kauniečiai, prisidėję prie KEKS projekto.

T. Jarusevičiaus teigimu, visi svečiai tikrai neatvyko, jų buvo gerokai mažiau.

Priėmime prezidentas Gitanas Nausėda nedalyvavo.

Visi renginio dalyviai prieš patekdami į areną, turėjo parodyti galimybių pasą.

Plintant COVID–19 omikron atmainai šią savaitę įsigaliojo reikalavimas per renginius uždarose patalpose dėvėti respiratorius.

Dėl blogėjančios epidemiologinės situacijos, kai kurios šalies savivaldybės uždraudė renginius uždarose patalpose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA