Dar paprastesni tyrimai dėl COVID-19: testavimas paštu bei antikūnų tyrimas imant kraują tik iš piršto – Kas vyksta Kaune

Dar paprastesni tyrimai dėl COVID-19: testavimas paštu bei antikūnų tyrimas imant kraują tik iš piršto

Pandemijai neapleidžiant mūsų kasdieninio gyvenimo, antikūnų tyrimai ir testai dėl COVID-19 – vieni aktualiausių medicininių tyrimų šiandien. Siekiant užtikrinti greitus ir gyventojams paprastus testavimo procesus, visoje Lietuvoje paslaugas teikiančių „Testamidė“ testavimo punktų komanda pristatonaujus darbo metodus – testavimą paštu bei antikūnų tyrimus kraują imant tik iš piršto.

Antikūnų tyrimai iš piršto

Strategiškai patogiose devynių šalies miestų vietose įsikūrę „Testamidė“ testavimo punktai gyventojams žinomi dėl greito ir patogaus greitųjų antigenų, PGR, kokybinių ir kiekybinių SARS-CoV-2 antikūnų tyrimų atlikimo.

Tiesa, nuo šiol šiuose, Kaune net dvylikoje skirtingų vietų veikiančiuose punktuose bus galima atlikti ir šalyje dar neteiktą paslaugą – kiekybinius SARS-CoV-2 antikūnų tyrimus, kraują greitai ir neskausmingai imant tik iš piršto. Tai, anot „Testamidė“ specialistų, puiki alternatyva tiems, kuriems kraujo tyrimai iš venos teikia diskomfortą.

Specialistai informuoja, jog antikūnų tyrimas aktualus dėl dviejų priežasčių. Pirma, jei tyrimo metu gaunamas pakankamas antikūnų kiekis, tiriamajam dviejų mėnesių laikotarpiui suformuojamas galimybių pasas. Antra, tai galimybė pasitikrinti, ar organizme antikūnų kiekis dar pakankamas, ar jau reikalinga pasiskiepyti arba atlikti revakcinaciją.

„Testamidė“ testavimo punktas / Organizatorių nuotr.

Testavimas paštu

Gyventojų patogumui „Testamidė“ komanda siūlo išbandyti ir naują testavimo būdą – paštu. Pasitikrinti nuo COVID-19 neišvykstant iš namų norintys gyventojai gali užsisakyti greitąjį antigeno, kiekybinį antikūnų arba PGR testą internetu ir pasitikrinti patys.

Internetinėje „Testamidė“ svetainėje užsakytą testą į namus pristatys kurjeris, o atlikti jį nuotoliniu būdu padės testavimo specialistai. Atliktą testą kurjeris pristatys į laboratoriją, iš kurios gautas atsakymas bus pateiktas klientui bei suvestas į „esveikata“ sistemą. Jei buvo atliktas greitasis antigeno testas, jo rezultatai bus matomi tik „esveikata“ sistemoje, o neigiamas PGR tyrimo rezultatas arba pakankamas antikūnų kiekis leis įgyti ir galimybių pasą.

Taip pat testavimo punktuose reikiamą sertifikatą gauti gali ir į kelionę besiruošiantys gyventojai. Priklausomai nuo šalies, į kurią vykstama, „Testamidė“ punkte galima atlikti greitąjį antigeno arba PGR testą ir gauti kelionei reikalingą sertifikatą.

Antikūnų tyrimas / Organizatorių nuotr.

Atvyksta ir į biurus

„Testamidė“ teikiamos testavimo paslaugos itin palankios šalyje veikiančioms smulkiosioms, vidutinėms ir didžiosioms kompanijoms. Esant poreikiui, testavimo komanda gali atvykti į įmonių biurus visoje šalyje ir atlikti reikiamus tyrimus, taip sutaupant brangų įmonių darbuotojų laiką. Didžiuosiuose miestuose ši paslauga teikiama įmonėms nuo dešimties ir daugiau darbuotojų, o už miestų ribų – nuo dvidešimties ir daugiau.

Mažiau darbuotojų turinčioms įmonėms siūloma testavimo punktuose paslauga. Sudarius sutartį, įmonės darbuotojai gali norimu metu testuotis artimiausiame „Testamidė“ punkte.

Visi punktai įsikūrę strategiškai patogiose vietose, o atliekant testus nereikia laukti eilėse – laiką tyrimui galima rezervuoti ir tą pačią dieną. „Testamidė“ komanda informuoja, kad atlikti tyrimus bus galimybė ir šventinėmis dienomis. Specialiai tam visuose miestuose veiks budintys punktai, kurie nurodyti internetinėje testavimo punktų svetainėje.

Kaune – dvylika skirtingų punktų

Šiuo metu „Testamidė“ punktai veikia devyniuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Raseiniuose, Alytuje, Marijampolėje, Plungėje ir Utenoje. Artimiausiu metu punktai veikti pradės ir kituose, mažesniuosiuose Lietuvos miestuose.

Kaune atvykti atlikti testus ar norimus tyrimus gyventojai gali dvylikoje skirtingų vietų, kurių adresus ir darbo laikus galima rasti ČIA.

Užsiregistruoti testui galima telefonu +370 677 77 794 arba internetinėje svetainėje, adresu: https://www.testamide.lt/. Atvykti atlikti testą galima ir iš anksto neužsiregistravus, tačiau tokiu atveju pirmenybė teikiama registraciją turintiems klientams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA