Pastebėjo intensyvius darbus koncertų rūmų vietoje: ar tai statybų pradžia? | Kas vyksta Kaune

Pastebėjo intensyvius darbus koncertų rūmų vietoje: ar tai statybų pradžia?

D. Biržiečio, „Paleko archstudija“ nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauniečių dėmesį šią savaitę atkreipė kitame Nemuno krante zujanti „Autokaustos“ technika, formuojanti žemių stačiakampį ten, kur projektuojamas M. K. Čiurlionio koncertų centras. Savivaldybė sako, kad čia sandėliuojamas iš Nemuno salos atvežtas gruntas, o iki naujųjų rūmų statybų dar toloka.

„H. ir O. Minkovskių gatvėje, kur turėtų vykti M. K. Čiurlionio koncertų rūmų darbai, intensyviai dirba technika, ar tai jau statybų pradžia?“ – pirmadienį svarstė „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Minėtoje teritorijoje kaunietis matė du „Autokaustos“ buldozerius, kurie lygino suvežtą gruntą. Anksčiau žemės esą tiesiog buvo pilamos į kalnus, o dabar tvarkingai išstumdytos, taip krante suformuojant savotišką iškyšulį.

Kauno mero patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Jarusevičius naujienų portalui patikslino, kad Nemuno saloje sparčiai kylant daugiafunkciam vandens sporto centrui ir mokslo muziejui „Mokslo sala“, tuo pačiu pradėjus viso parko rekonstrukciją, būtina pašalinti keliasdešimt tūkstančių kubinių metrų perteklinio grunto.

„Siekiant šį darbą atlikti kuo pigiau ir nedidinti taršos aplinkai, nuspręsta gruntą sandėliuoti arčiausiai esančiame šiuo metu laisvame savivaldybės valdomame sklype kitame Nemuno krante, būsimo M. K. Čiurlionio koncertų centro vietoje“, – paaiškino T. Jarusevičius.

Anot Kauno mero patarėjo, koncertų rūmų techninis projektas pradėtas rengti šiemet, jį turėti planuojama 2023 metais. Tuomet bus skelbiamas rangos darbų konkursas ir prasidės M. K. Čiurlionio koncertų centro statybos. Čia pat „Nemunaičių“ vardu pavadintą gyvenamąjį ir komercinį rajoną jau vysto nekilnojamojo turto bendrovė „SBA Urban“.

Nemuno sala
Šalia M. K. Čiurlionio koncertų rūmų sklypo kyla pirmieji „Nemunaičių“ daugiabučiai / D. Biržiečio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad rengti rūmų projektą po derybų patikėta UAB „Paleko archstudija“ ir UAB „Baltic Engineers“. Šios dvi vilniečių komandos dėl teisės projektuoti išskirtinį objektą varžėsi su architektų kompanija iš Jungtinės Karalystės.

Daugiau kaip 11 tūkst. kv. m dydžio koncertų centre numatytos dvi koncertų salės, didžiausioje tilps apie 1,5 tūkst. žmonių, taip pat 700 vietų konferencijų centras. Daugiafunkces erdves numatoma naudoti ne tik aukšto lygio muzikiniams renginiams, bet ir kongresams bei simpoziumams.

Savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius portalui balandį sakė, kad 25,8 mln. eurų vertės baseino statybas tikimasi užbaigti 2022 m. kovą–birželį, o tų pačių metų liepą planuojama baigti „Mokslo salą“, kurios bendra vertė siekia 28,6 mln. eurų.

Statybos Nemuno saloje 2021-ųjų balandį

Tuo metu pagal „Kauno plano“ 2018 m. parengtus pasiūlymus, salos parke projektuojamos dvi pontoninės valčių prieplaukos, šildomas lauko baseinas ir miesto paplūdimys, vakariniame smaigalyje – 6 m aukščio betoninis apžvalgos takas, o dauboje prie „Mokslo salos“ – 200 vietų lauko amfiteatras su scena.

Centrinėje salos dalyje suformuota sporto zona išliks, tačiau bus suprojektuota iš naujo. Kaip skelbta pavasarį, neatpažįstamai pasikeitusi Nemuno sala kauniečius turėtų pasitikti kitų metų vidurvasarį.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA